Bacağında cam parçaları unutuldu

Bacağında cam parçaları unutuldu -İzmirde geçirdiği kaza sonucu bacağına cam parçaları saplanan ve ameliyat edilen Fatime Turan, Gercüş ilçesinde fenalaşması üzerine ikinci kez ameliyata alındı -Bacağında unutulan cam parçaları ameliy


BATMAN (A.A) - İzmirde geçirdiği ev kazası sonucu bacağına cam parçaları saplanan ve ameliyat edilen Fatime Turan, Gercüş ilçesinde fenalaşması üzerine ikinci kez alındığı ameliyatla sağlığına kavuştu.
     İzmirin Karabağlar ilçesinde oturan Fatime Turan (50), evinin mutfağında temizlik yaptığı sırada dengesini kaybederek düştü. Bu sırada kırılan cam eşyaların bacağına saplanması sonucu yaralandı. Eşi Kasım Turan tarafından İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kaldırılan Turan, burada ameliyata alındı. Tedavisinin ardından taburcu edilen Turan, bu arada akrabalarını ziyaret etmek için Gercüş ilçesine bağlı Gökçe köyüne geldi.
     Bacağında şişlik, morluk ve ağrının artması üzerine Gercüş Devlet Hastanesine kaldırılan Turan, ameliyatla bacağından 3 adet cam parçası çıkarıldı.
     Kasım Turan, AA Muhabirine yaptığı açıklamada, İzmirde eşinin kaza geçirmesinin ardından acilen hastaneye gittiklerini, doktorun muayene etmesinin ardından röntgen çekilmeden eşinin bacağına dikiş atıldığını belirterek, şunları savundu: Doktora film çektirmeniz gerekmiyor mu- diye sordum. Doktor beni tersledi. Bana işimi sen mi öğreteceksin dedi. Bende özür diledim. Daha sonra ziyaret için eşimle Gercüşe geldik. 10 gün sonra eşimin bacağında şişlikler ve morartılar oluştu. Bunun üzerine Gercüş Devlet Hastanesine geldik. Doktor muayene edip film çekti. Eşimin bacağında 3 cam parçası tespit etti. Hemen ameliyata alındı. Cam parçaları çıkarıldı. Eğer 4 gün daha geç kalsaydık eşimin bacağı kangrene dönüşecekti. Bu nedenle hastaneden davacıyım. Elimden geleni yapacağım. İlgili hastane hakkında dava açacağım.
     Fatime Turan, İzmirde yapılan ameliyatın ardından ağrılarının dinmediğini belirterek Çok acı çektim. Her şeyi Allaha havale ediyorum dedi.
    
     -Ödem tamamen yabancı cisme bağlı olarak oluşmuş-
    
     Gercüş Devlet Hastanesindeki ameliyatı gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Mehmet Hatemi de hastasının dizinin üstünde yaklaşık 7-8 dikiş bulunduğunu, hastaya ilk müdahalenin İzmirde yapıldığını söyledi.
     Müdahaleden bir hafta sonra hastanın bacağında ödem ve kızarıklık geliştiğini, hastanın yakınlarınca tekrar hastaneye kaldırıldığını ve enfeksiyon tanısı konularak antibiyotik tedavisine başlandığını anlatan Hatemi, şunları söyledi:
     Hasta buraya geldiğinde ciddi ödem ve enfeksiyon tespit ettim. Röntgen istedik. Röntgende üç ayrı 3 santimetrelik cam parçası cilt altına geçmiş, kasa doğru ilerlemiş olduğunu tespit ettik. Hastayı lokal anestezi altında ameliyata aldık. Üç ayrı cam parçalarını çıkardık. Gerekli müdahale yapıldıktan sonra hastayı servise çıkardık. Hastamızın durumu çok iyi. Ödem tamamen yabancı cisme bağlı olarak oluşmuş. Onları çıkardıktan sonra bir sorunu kalmadı. Müdahale olmasaydı kemiğe kadar giderdi, hastanın yürümesini engellerdi. Meslektaşımız mutlaka hastaya iyi şekilde yaklaşmışlar fark etmemişler. Kasıtlı olarak hiç bir doktor hastasına zarar vermeyi düşünmez.
     İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesince yapılan açıklamada ise Fatime Turanın tedavisini tamamlamadan hastaneden ayrıldığı belirtildi.
     Turanın 10 Kasımda hastanenin acil birimine başvurduğu, burada görünen cam parçalarının çıkarıldıktan sonra ortopedi kliniğine sevk edildiği ifade edilen açıklamada, ancak Turanın ortopedi servisine gitmeyerek hastaneden ayrıldığı kaydedildi.
    
     Muhabir: İbrahim Torlak - Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Bacağında cam parçaları unutuldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER