Badminton

Badminton -Elazığlı badmintoncular, Avrupa Gençler Badminton Turnuvası Türkiye ayağına hazırlanıyor


ELAZIĞ (A.A) - Elazığlı badmintoncular, Avrupa Gençler Badminton Turnuvası Türkiye ayağına hazırlanıyor
     İzmirde 14-17 Şubatta yapılacak olan ve 6 ülkenin katılması beklenen turnuvaya, Türkiyeden 68 sporcu katılacak. Turnuvaya Elazığdan davet edilen 7 milli sporcu ve 2 antrenör, çalışmalarını Hentbol Spor Salonunda günde iki idman yaparak sürdürüyor.
     Badminton Milli Takım Antrenörü Mehmet Ali Arslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 22 Ocakta kampa girdiklerini, 9 Şubat tarihine kadar sürecek kamp çalışmaların verimli bir şekilde devam ettiğini kaydetti.
     Çalışmalarını günde çift idman yaparak sürdürdüklerini, fiziksel ve teknik çalışmalar neticesinde sporcularda performans arttırımının gözle görülür bir şekilde üst seviyelere ulaştığını ifade eden Arslan, 17 yaşta takım olarak Avrupa üçüncüsü olan ve milli takımda oynayan iki Elazığlı sporcumuz var. Tabi bunların yanı sıra Balkanlarda şampiyon olan sporcularımız var. Çıta gittikçe yükseliyor. Hedefimiz ileride Avrupa şampiyonlukları ve olimpiyatlara sporcu göndermek dedi.
     Turnuvaya çok iyi hazırlandıklarını belirten Elazığ Gençlik Spor Kulübü oyuncusu milli sporcu Kübra Karataş da uluslararası turnuvada elinden geldiği kadar karışık, çiftler ve teklerde iyi bir derece yapmayı hedeflediğini söyledi.
     Milli sporcu Haktan Doğan ise daha önce ferdi ve takım olarak birçok kez katıldığı 19 yaş altı turnuvalarda ülkesini en iyi şekilde temsil ettiğini kaydetti.
     Elde ettikleri derecelerin bunu gösterdiğini ifade eden Doğan, Turnuvalar bize puan kazandırıyor. Bu turnuvalardan aldığımız puanlarla dünya sıralamasında yükselerek, dünya şampiyonalarına katılabiliyoruz. Bizim açımızdan önemli turnuvalar, iyi bir şekilde ülkemizi temsil edip iyi dereceler almayı istiyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: İsmail Şen / Ömer Fansa
     Yayıncı: Önder Felek

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER