Bafra Kaymakamı Katırcının köy ziyaretleri

Bafra Kaymakamı Katırcının köy ziyaretleri


SAMSUN (A.A) - Bafra Kaymakamı Ali Katırcı, ilçeye bağlı köylere ziyaretlerini sürdürdü.
     Katırcı, beraberindeki Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Özel İdare Müdürü Yakup Tulum ve ziraat mühendisleriyle, Karpuzlu, Karıncak ve Koşu köylerine ziyaret gerçekleştirdi.
     Köylülere gelecek yıl çeltik üretiminin azaltılması tavsiyesinde bulunan Katırcı, şöyle devam etti:
     Sebzedeki gelirler arttıkça kendisi otomatik dengeleyecek. Kar neredeyse oraya gidelim. Bir çiftçimiz 13 dönüme sebze ekmiş, diğer bir çiftçimiz 80 dönüme çeltik ekmiş. Birisi 50 bin lira para kazanmış, öbürü 45 bin lira para kazanmış. Yani sebze eken daha çok kazanmış. 13 dönüm neresi, 80 dönüm neresi. Onun için uzun vadede planlamalarımızı cesurca yapmak lazım. Bu bölgede çiftçilerimizin sera yapma imkanı var. Bir kısım yazlık bir kısım kışlık sebze yapmak suretiyle çiftçimizin birim alandan daha çok verim alma şansı var.
     Karıncak köyü muhtarı Ali Kandemir ise arazilerinin küçük ve parçalı olması nedeniyle otla mücadele etmek için birkaç yıldır çeltik üretimine ağırlık verildiğini belirterek, çeltikteki fiyat istikrarsızlığından dolayı tekrar sebzeye dönüş olduğunu söyledi.
     Karıncak köyünden sonra Koşu köyüne giden Katırcıya vatandaşlar, ırmak yatağında set olmadığı için arazilerin su içerisinde kaldığını, en büyük sorunlarının bu olduğunu ifade ettiler.
     Kaymakam Katırcı da, Köylüler arasında bir anlaşma birliği gerekiyor. Bu konuyla ilgili ilde de çalışmalar devam ediyor. Önümüzdeki günlerde bir toplantı yaparak yine konuşup tartışacağız. Bu, yatırım ödenekleri içerisinde olan bir çalışma. İnşallah bu sene son olur dedi.
     (NA-ORH)
<< Önceki Haber Bafra Kaymakamı Katırcının köy ziyaretleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER