Bahçesindeki meyveleri ücretsiz ikram ediyor

Bahçesindeki meyveleri ücretsiz ikram ediyor -Ispartanın Sav beldesinde bir çiftçi, bahçesindeki meyveleri beldeye gelen ziyaretçilere ücretsiz ikram ediyor -Isparta Valisi Oğuz: -Bu bahçe dünya insanı için sevgi ve barış bahçesidi


ISPARTA (A.A) - Ispartanın Sav beldesinde bir çiftçi, bahçesindeki meyveleri beldeye gelen ziyaretçileri ücretsiz ikram ediyor.
     Sav beldesinde yaşayan İbrahim Çakmakcı (70), 2 bin metrekarelik bahçesinde kiraz, cennet elması, nar ve erik yetiştiriyor. Bir süre önce emekli olmasının ardından uzun süre ekmek parası kazandığı meyvelerini ücretsiz dağıtma kararı alan Çakmakçı, bahçesini ziyaret edenlere meyveleri ücretsiz ikram ediyor.
     Çakmakcının bahçesini ziyaret eden Isparta Valisi Memduh Oğuz, Çakmakçının dünyaya örnek olacak bir davranış sergilediğini söyledi.
     İnsanlık nerededir, insanlık nedir- diye soranlara, İşte insanlık, insan buradadır cevabını verebilecekleri bir ortamda bulunduklarını anlatan Oğuz, Bu bahçe dünya insanı için sevgi, barış ve kardeşlik bahçesidir. Geçen yıl bu bahçede bin 500 kişiyi ağırlamıştı, bu sene inşallah bu rakam daha da fazla olur. Buraya yurt içi ve yurt dışından çok sayıda misafir geliyor. Biz de bu güzelliği dünyaya tanıtmak istiyoruz dedi.
     İbrahim Çakmakçı da yaklaşık 25 yıl boyunca geçimini meyve bahçesinden sağladığını ve emekli olduğunu anlattı.
     Emekli olduğu gün kendine bir söz verdiğini, o günden itibaren meyveleri ücretsiz ikram ettiğini belirten Çakmakçı, O gün bugündür bahçede yetişen hiçbir meyveyi satmıyorum. 15 yıldır bu bahçe halkın hizmetinde. Buraya gelenler mevsimine göre yetişen meyvelerden doyasıya yiyor diye konuştu.
     Bu yıl bahçesinde ABD, Türkmenistan ve Moritanyadan grupları ağırladığını ve meyve ikram ettiğini ifade eden Çakmakcı, bu yıl hedefinin 2 bin 500 kişiyi ağırlayarak meyve ikramında bulunmak olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Durmuş Genç
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Bahçesindeki meyveleri ücretsiz ikram ediyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER