Bakanlar Çelik ve Eroğlu, Şanlıurfada

Bakanlar Çelik ve Eroğlu, Şanlıurfada -Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu: -2012-2013 yıllarını Şanlıurfada yatırımlarımızda Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak hamle yılı ilan ediyoruz


ŞANLIURFA (A.A) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 2012-2013 yıllarını Şanlıurfada, yatırımlarında hamle yılı ilan ettiklerini belirtti.
     Bakan Eroğlu ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, öğle saatlerinde uçakla Şanlıurfaya geldi. İlk olarak Şanlıurfa Valiliğini ziyaret eden Bakanlar Eroğlu ve Çelik, polis merasim mangasını selamladıktan sonra Valilik şeref defterini imzaladı.
     Burada basın mensuplarına ziyaretine ilişkin açıklama yapan Veysel Eroğlu, Peygamberler diyarı Şanlıurfaya müjdelerle geldiklerini ifade ederek, tarihçilerin bugünü bir milat olarak yazacaklarını söyledi.
     Bakanlığına bağlı genel müdürlerle birlikte, 25 yatırımın müjdesini vereceklerini bildiren Eroğlu, bu yatırımların toplam maliyetinin 831 milyon 71 bin TL olduğunu kaydetti.
     Bu projelerden 20 tanesinin DSİye ait olduğunu aktaran Veysel Eroğlu, 5 projenin de bakanlığına bağlı genel müdürlüklere ait olduğunu anlattı.
    
     -Ağaçlandırma seferberliği
    
     Şanlıurfada Orman Bölge Müdürlüğü kurduklarını hatırlatan Eroğlu, söz konusu kurumun kentte büyük bir seferberlik başlattığını dile getirdi.
     Bu yıl, 11 bin 500 dekar alanda ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışması yapılacağını ayrıca 2013 yılında Şanlıurfada 5 milyon adet fidan üretileceğini aktaran Eroğlu, şöyle devam etti:
     Bunların 4 milyonu toprakla buluşturulacak. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün de 2 müjdesi var. Birecik Sulak Alan Yönetim Planını hazırlayacağız. 2013 yılında yaban hayatı rehabilitasyon merkezi kurulacak. Meteorolojimizin de 4 adet otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurulmuş, 12 Aralık 2012 tarihinde işletmeye açılacaktır. Bunlar Halfeti, Harran, Suruç, Osmanbey Kampüsünde olacak.
     Şanlıurfanın, Türkiyede hükümetin en çok yatırım yaptığı illerden olduğunu ve bunu gururla ifade ettiğini dile getiren Veysel Eroğlu, Tabi bunda en büyük pay yaklaşık üçte birlik pay, bakanlığıma aittir. Bunda DSİnin çok büyük payı var. Geçen yıl sonuna kadar 10 milyar TL yatırım yapılmıştır. Bunlar içerisinde en büyük yatırımı yapan 2.8 milyar TL ile DSİdir. Ama Şanlıurfaya ne yapılsa azdır. 2012-2013 yıllarını Şanlıurfada, yatırımlarımızda Orman ve Su İşleri Bakanlığı olarak hamle yılı ilan ediyoruz. Milletvekillerimize ve Bakanımıza (Faruk Çelik) teşekkür ediyorum, inşallah bu yatırımları çok hızlı bir şekilde tamamlayacağız. Tabi sadece biz yatırım yapmıyoruz, diğer Bakanlıklar da önemli yatırımlara imza atıyor şeklinde konuştu.
     Bakanlar Çelik ve Eroğlu, daha sonra Vali Celalettin Güvenç ile makamında bir süre basına kapalı görüştü.
     Ziyarette AK Parti Şanlıurfa milletvekilleri Seyit Eyyüpoğlu, Abdülkerim Gök ve Mehmet Akyürek de hazır bulundu.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Bakanlar Çelik ve Eroğlu, Şanlıurfada Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER