Bakır işlemeciliği, sedef kakmacılığı halı kursları

Bakır işlemeciliği, sedef kakmacılığı halı kursları


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte açılan bakır işlemeciliği, sedef kakmacılığı ve halı kurslarına yoğun ilgi olduğu bildirildi.
     Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce kamuoyuna duyurulmak üzere gönderilen yazıya yer verildi.
     Açıklamada, 2 Ağustos tarihinde Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile Bakırcılar ve Sedefçiler Odası Başkanlığının ortak protokol imzalandığı hatırlatılarak, protokol doğrultusunda bakır işlemeciliği ve sedef işlemeciliği işleri için İşkur mülakat salonunda kursiyerlere mülakat gerçekleştirildiği belirtildi.
     Açıklamada, şu bilgiler verildi;
     75 kursiyerin, kurs eğitimine alınması planlanırken bu kurs için İşkura başvuranların sayısı 235 kişi olarak tespit edildi. Kurumca yapılan mülakat sonrasında başarılı olan kursiyerlere İşkur tarafından her fiili gün için 20 TL cep harçlığı vererek, kurs bitimine kadar kursiyerler Genel Sağlık Sigortası kapsamında değerlendirilecek. Kursiyerler alındıkları bakır işlemeciliği ve sedef kakmacılığı eğitimi sonrasında sertifika alacak olup, sertifika alanlar arasında yüzde 21 oranında istihdam sağlanacak. Kursun kuruma maliyeti 259 bin TLdir. Kursa alınan kursiyerlerden 16 kişinin en az kurs süresi kadar Bakırcılar Odası tarafından istihdam ettirilmeleri zorunludur. Kurs süresi 100 gün olarak belirlenmiştir.
     Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün, Halıcılar Odası ile yaptığı halı desinatörlüğü kursu için aynı gün mülakat yapıldığı duyurulan açıklamada, 60 gün sürecek kursa 20 kişinin alınmasının planlandığı, ancak bu eğitime katılmak isteyen kursiyerlerin sayısının 67 olduğu bildirildi.
     Açıklamada, Bakır işlemeciliği, sedef kakmacılığı ve halı desinatörlüğü kurslarına aşırı talep söz konusudur. Bu kursların açılmalarına İşkur tarafından devam edilecektir denildi.
    
     Muhabir: Zeynep Yücetaş
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Bakır işlemeciliği, sedef kakmacılığı halı kursları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER