Bakü

Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattı inşaatı -Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Soluk: -"Bölgede para sıkıntısı nedeniyle duran hiç bir inşaatımız yok"


KARS (A.A) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habip Soluk, Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattıyla ilgili olarak, "Bölgede para sıkıntısı nedeniyle duran hiç bir inşaatımız yok" dedi.
     Soluk, AK Parti Kars milletvekilleri Ahmet Arslan ve Yunus Kılıç ile Vali Eyüp Tepeyi ziyaretinde gazetecilere yaptığı açıklamada, BTK demiryolu hattında talihsizlik yaşandığını söyledi.
     Hattın Gürcistanda kalan bölümü için proje revizyonuna gidildiğini belirten Soluk, Türkiyede ise arazideki zemin ve eğim nedeniyle işin hacminin değiştiğini kaydetti.
     Hattın daha önce tek güzergah olarak ihale edildiğini anımsatan Soluk, şu bilgileri verdi:
     "Pekini Londraya bağlayacak güzergah olduğu için çift hatta çıkarılması kararı, sayın vekilimin genel müdürlüğü döneminde projelendirilmişti. Dolayısıyla bir ikmal ihalesine gitmemiz gerekiyordu. İkmal ihalemiz 2012 mart ayında bitti. Sözleşmesini yaptık. Belki de başlamışlardır. Bölgede para sıkıntısı nedeniyle duran hiç bir inşaatımız yok."
     Soluk, 2009da yaşanan krize rağmen yatırımların artarak devam ettiğini, üretilmeyen işin bedelini ödeme lükslerinin bulunmadığını söyledi.
     Müsteşar Soluk, ziyaretin ardından Vali Tepe, Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş ve milletvekilleriyle Iğdır-Kağızman bağlantı yolu inşaat çalışmalarını başlattı.
    
     Muhabir: Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Mustafa Yıldız

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER