Balıkçılar yeni av sezonu için gün

Balıkçılar yeni av sezonu için gün sayıyor -Akçakocalı balıkçılar 1 Eylülde sona erecek av yasağına sayılı günler kala Vira Bismillah demek için hazırlıklarını sürdürüyor -Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Karataş: -


DÜZCE (A.A) - Akçakocaetiket' title='balık haberleri'>balıkçılar, 1 Eylülde sona erecek av yasağına sayılı günler kala Vira Bismillah demek için gün sayıyor.
     Akçakoca Limanındaki balıkçılar, av sezonu heyecanıyla bir yandan ağlarını onarırken, bir yandan da teknelerini boyayarak denize açılacakları günü bekliyor.
     Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karataş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylülde başlayacak sezon öncesi tüm balıkçıların ağlarını onarmaya çalıştığını ve teknelerinin bakımını yaptığını söyledi.
     Bereketli bir sezon geçirmeyi ümit ettiklerini ifade eden Karataş, Bu bereketlilik tabii ki etiket fiyatlarına da yansıyacak. Vatandaşlarımızın bu sezon ucuz balık yiyeceğini tahmin ediyoruz. İnşallah hava şartları da bu şekilde devam eder. Elimizden geldiği ölçüde balığın ucuz satılması için çalışacağız dedi.
     Sezonun yaklaşmasıyla balıkçıların farklı bir heyecan içine girdiklerini anlatan Karataş, şunları kaydetti:
     Bu duyguyu anlayabilmek için balıkçı olmanız gerekiyor. Bizim için farklı bir hastalık. Kelimelerle ifade etmek çok zor. Her sene aynı heyecan. Yaklaşık 30 yıllık balıkçıyım. Hala o heyecanı yaşıyorum. 1 Eylül gelse de marşımıza bassak, bir an önce denize açılsak, balıkları kovalasak, dalgalarla mücadele etsek... Bütün umudumuz bu. İnşallah, Allah nasip ederse 1 Eylül gecesi Vira Bismillah diyerek denize açılacağız.
    
     -Bu sezon palamut beklentisi yüksek-
    
     Akçakocalı balıkçı Rahmi Dirler ise palamutun bol olmasını beklediklerini belirterek, halkın ucuz palamut yiyeceğini tahmin ettiklerini söyledi.
     Dirler, hazırlıkları tamamlamak üzere olduklarını ifade ederek, İnşallah 1 Eylülde Vira Bismillah diyerek denize açılacağız diye konuştu.
     72 yaşındaki balıkçı Reşat Atar da sezonun bereketli geçmesini umduklarını bildirdi.
     Teknelerin bakımlarını tamamladıklarını, sabırsızlıkla av sezonunu beklediklerini vurgulayan Atar, balıkçıların bol ve bereketli sezon geçirmesini diledi.
    
     Muhabir: Onur Orhan / Ömer Ürer
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Balıkçılar yeni av sezonu için gün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER