Balıkesirdeki kuvvetli yağış

Balıkesirdeki kuvvetli yağış -Enerji nakil hatları ile içme suyu şebekesinin zarar görmesi nedeniyle Marmara ilçesine elektrik ve su verilemiyor -Balıkesir Valisi Turhan: Ciddi bir olay yaşanmış. Can kaybının olmaması, sevindiric


BALIKESİR (A.A) - Marmara ilçesine (Marmara Adası), kuvvetli yağışın ardından enerji nakil hatları ile içme suyu şebekesinin zarar görmesi nedeniyle elektrik ve su verilemiyor.
     Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığına ait bir helikopter ile kuvvetli yağışın hasara yol açtığı Marmara ilçe merkeziyle, Saraylar ve Avşa (Avşa Adası) beldelerinde havadan inceleme yaptı.
     Turhan, daha sonra Marmara ilçesinde Kaymakam Can Kazım Kurucadan bilgi aldı. Kuvvetli yağıştan zarar gören yerleri inceleyen ve vatandaşların sorunlarını dinleyen Turhan, ihtiyacı olan vatandaşların, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşlarının misafirhanelerinden yararlandırılmaları talimatını verdi.
     Vali Turhan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Ciddi bir olay yaşanmış. Can kaybının olmaması, sevindirici. Mağdur durumdaki vatandaşlarımızın ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanacak. Kısa sürede hasar tespit komisyonu kurulacak. Bölgedeki zarar belirlenecek. Hiçbir vatandaşımızı devletimiz mağdur etmez dedi.
     Bu arada, Marmara ilçesine, kuvvetli yağışın ardından enerji nakil hatları ile içme suyu şebekesinin zarar görmesi nedeniyle elektrik ve su verilemiyor.
     Balıkesir İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından vatandaşların kumanya ve su ihtiyacı karşılanırken, Erdek üzerinden gemilerle getirilen iş makineleri, ilçede selin getirdiği molozları temizlemeye başladı.
     Öte yandan, Marmara ve Avşada çok sayıda aracın da su altında kaldığı bildirildi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Balıkesirdeki kuvvetli yağış Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER