Balıkesirden kısa kısa

Balıkesirden kısa kısa -Sındırgıda Ormanların Rehabilitasyonu semineri düzenlendi


BALIKESİR (A.A) - Sındırgıda, ormanların gençleştirilmesi, bakımı, silvikültürel uygulamalar konularının görüşüldüğü Ormanların Rehabilitasyonu adlı hizmet içi eğitim semineri düzenlendi.
     Orman Genel Müdürlüğü Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, Silvikültür Dairesi Başkanı Ali Şimşek, Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, şube müdürleri ile orman mühendislerinin katıldığı OBAM Termal Oteldeki toplantının ilk gününde Balıkesir bölgesinin ekolojik değerlendirmesi yapıldı.
     Kızılçamın biyolojisi ve gençleştirilmesi, Balıkesir bölgesi orman altı florası ve endemik türler, kayın ve meşenin biyolojisi ve gençleştirilmesi ile Yanan Alanların Rehabilitasyon ve Yangına Dirençli Ormanlar Tesisi (YARDOP) çalışmaları konularında katılımcılara bilgi verildi.
     3 gün sürecek eğitim seminerinin yarın Sındırgıda ormanlık alanlarda ve sonraki gün ağaç yapısının uygun olması nedeniyle Susurlukta uygulamalı olarak gerçekleştirileceği bildirildi.
    
     -Din görevlilerine vaaz kursu başladı-
    
     Manyasta din görevlilerine vaaz kursu başladı.
     Balıkesir Müftülüğünce mahalli eğitim faaliyetleri kapsamında Manyas Müftülük Toplantı Salonunda Balıkesir İl Vaizi Halil Taş tarafından din görevlilerine kursu veriliyor.
     İlçe Müftü Vekili Enes Toprak, merkezi sistemle yapılan vaazların halkın üzerindeki etkisinin sınırlı olduğunu bu nedenle camilerde görevli imam ve müezzinlerin vaaz becerilerinin geliştirilmesinin amaçlandığını söyledi.
     Vaaz kursuna ilçe ve köylerden 18 din görevlisinin katıldığı belirtildi.
    
     -İlköğretim öğrencileri bor madenini tanıdı-
    
     Bigadiç Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencileri, Bigadiç Bor İşletmeleri Müdürlüğünü ziyaret ederek, bor madeni hakkında bilgiler aldı.
     Öğrenciler, Bigadiç Bor İşletmeleri Baş Mühendislerinden Koray Altun tarafından, madenin hammadde çıkarılmasından, işlenmiş haline kadar bütün detayları hakkında bilgilendirildi.
     Tesisi gezen öğrenciler, madenin açık ocak olarak çıkarıldığı Simav sahası, madenin ham madde olarak stoklanmış sahası, yıkanması, ayıklanması, öğütülmesi ve zenginleştirme aşamalarını öğrendi.
    
     Muhabir: Necip Karatuna / Süleyman Özaydın
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Balıkesirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER