Balıkesir basını, ABnin başkentinde

Balıkesir basını, ABnin başkentinde -Kentte görevli 8 gazeteci, ABnin başkenti Bürüksele gönderildi


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Gazeteciler Cemiyetinin, kentte görevli gazetecilere Avrupa Birliği (AB) kapılarını açan projesi kapsamında Portekizden sonra 8 gazeteci, AB ve Belçikanın başkenti Brüksele gönderildi.
     Cemiyet tarafından hazırlanan, Balıkesir Valiliği ile Haberci, Birlik ve Politika gazetelerinin ortak olarak yer aldığı "Yerel Medyanın AB Standartlarında Demokrasiye Katkısı" projesi kapsamında ikinci kafile, Brüksele uğurlandı.
     İzzet Yıldırımın grup sorumluluğunu üstlendiği kafile, bir ay süreli eğitim programı doğrultusunda Brükseldeki medya kuruluşlarında incelemelerde bulunacak, basın yayın kuruluşlarının yöneticileriyle bir araya gelerek Brükseldeki medya yapısını öğrenecek.
     Cemiyet Başkanı Ramazan Demir, yaptığı açıklamada, proje çerçevesinde 4 ülkeye 38 gazetecinin gönderileceğini bildirdi.
     Bunun, Balıkesir basın tarihinde ilk ve tek proje olduğunu belirten Demir, şunları kaydetti:
     "Proje kapsamında 38 meslektaşımız gruplar halinde Avrupa ülkelerinde eğitim alacak. Portekize giden 10 arkadaşımız çalışmalarını başarıyla tamamladı. 8 meslektaşımızı Belçikaya gönderdik. 18 Mayısta ise 18 meslektaşımızı Almanyaya uğurlayacağız. İngiltere ekibi ise 16 Haziranda yola çıkacak. Meslektaşlarımız 4er hafta eğitim alacak. Balıkesir ile AB medyasının kıyaslama imkanını yakalayacaklar. Belçikaya uğurladığımız ekip Brüksele ulaştı ve çalışmalarına başladı. Projelere 93 bin 554 avro hibe desteği verildi. Bu proje, Balıkesir basın tarihinde ilk oldu."
     Demir, Belçika ekibinde, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü İzzet Yıldırım, Çağdaş Yılmazer, Ertan Filizel, Emrah Elmas, Mert Özgenç, İbrahim Temir, Cengiz Cesur ve Rasim Turhanın yer aldığını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Seyhan Kırıcı
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Balıkesir basını, ABnin başkentinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER