Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz:

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz: Bilinçsizce kullanılan ilaç veya bitkisel ürünler, insan sağlığını tehdit ederek ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlar doğurabiliyor


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Yılmaz, Bilinçsizce kullanılan ilaç veya bitkisel ürünler, insan sağlığını tehdit ederek ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlar doğurabiliyor dedi.
     Dr. Yılmaz, radyodan duyarak sipariş ettiği zayıflama hapını kullandıktan sonra rahatsızlandığı iddia edilen ve 33 gündür yoğun bakımda tedavi gören Nilüfer Gülmezin hayatını kaybetmesi üzerine, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çeşitli hastalıkları tedavici edici özelliği bulunduğu veya gıda takviyesi içerdiği ileri sürülerek satışı yapılan ürünlere karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.
     Zayıflamak amacıyla bilinçsiz ilaç ve çeşitli ürünlerinin kullanımının sağlığı son derece olumsuz yönde etkileyeceğinin unutulmaması gerektiğini anlatan Dr. Yılmaz, Bir ürün veya ilaç, hangi hastalığı tedavi edici özelliği bulunduğu iddia edilerek satılıyorsa, bu üzerinde mutlaka yazmalıdır. Eğer tedavi edici özelliği varsa o ilaç için mutlaka Sağlık Bakanlığından ruhsat alınması gerektiği unutulmamalıdır. Kullanılacak ilaçlarda Bakanlık izni olup olmadığı mutlaka dikkate alınmalıdır uyarısında bulundu.
     Dr. Yılmaz, zayıflatıcı özellik içerdiği ileri sürülerek satışı yapılan bitkisel ürünlerde ise Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı izni aranmasının sağlık açısından büyük önem taşıdığını belirterek, Bilinçsizce kullanılan ilaç veya bitkisel ürünler insan sağlığını tehdit ederek ölüme kadar varabilen ciddi sonuçlar doğurabiliyor dedi.
     Vatandaşların ruhsatı bulunmayan hiçbir ürünü kullanmamaları gerektiğini söyleyen Dr. Yılmaz, şunları kaydetti:
     Eğer aşırı kilo, şeker veya romatizma gibi rahatsızlıkları nedeniyle sıkıntı yaşayıp tedaviye yönelmek isteyen vatandaşlarımız sağlık kuruluşlarımıza gelerek hekimlerimizin önerdiği ürünleri kullanmaları gerekir. Bir şekilde tedavi yapılacaksa bunun şeklini hekimlerimiz belirlemeli. Tedavi amaçlı kullanılacak ilaca ancak doktorlarımız karar verebilir.
     Yılmaz, zayıflama hapını kullandıktan sonra rahatsızlandığı iddia edilen Nilüfer Gülmez hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak ise, Hastanedeki hekim arkadaşlarımız ölüm olayının zayıflama amacıyla kullanılan haptan kaynaklandığı ön görüyor. Kesin sonuç İstanbul Adli Tıp Kurumunun vereceği raporla belli olacak. Ayrıca bu olayın detayı Bakanlığımızca açıklanacak dedi.
    
     Muhabir: Ramazan Demir / Cem Şan
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Balıkesir İl Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER