Balıkesir Valisi Turhan:

Balıkesir Valisi Turhan: -Edremit Körfezi turizm ve zeytincilik bölgesidir. Bu nedenle turizme ağırlık veriyoruz ve planlamalarımızı turizm odaklı yapıyoruz


BALIKESİR (A.A) - Balıkesir Valisi Ahmet Turhan, Edremit Körfezinin, turizm ve zeytincilik bölgesi olduğunu belirterek, Bu nedenle turizme ağırlık veriyoruz ve planlamalarımızı turizm odaklı yapıyoruz dedi.
     Vali Turhan, Edremit Kaymakamlığında daire müdürleriyle toplantı düzenledi, Kaymakam Osman Tunçtan brifing aldı.
     Eğitim alanında ilçede yapılan çalışmalar hakkında bilgi alan Turhan, okuma yazma bilmeyen vatandaşların öğrendi, kursların sıkı bir şekilde devam ettirilmesi gerektiğini söyledi. Turhan, şunları kaydetti:
     Eğitim konusunda il genelinde ilk ve orta dereceli okulları ayırıyoruz. Fakat bu konu bazen yanlış anlaşılmalara neden oluyor. Bu ayırma işlemini yaparken, sınıfları bölmeden, öğretmenleri sınıflardan koparmadan yapıyoruz. Yani öğrenciler, mevcut öğretmenlerinden ayrılmıyor. Bu çalışmayı yakın zamanda il genelindeki tüm okullarımızda hayata geçireceğiz. Bu arada, Milli Eğitim Müdürlüklerimizdeki tüm yetkililer için performans değerlendirmeleri yapıp, performansları düşük olanları görevden uzaklaştıracağız.
     Ayvalıkta yeni bir devlet hastanesinin yapıldığını, Edremit ve Burhaniye ilçelerindeki mevcut devlet hastanelerinin ihtiyaca cevap veremediğini ifade eden Turhan, bu nedenle bu iki ilçe arasında bir bölge hastanesi düşüncesinin hasıl olduğunu kaydetti. Turhan, şöyle konuştu:
     Bizim düşüncemiz, Burhaniye ve Edremit arasındaki bir alana ortalama 600 yatak kapasiteli bir hastane yapmak ve bölgenin ihtiyacını karşılamak. Ayrıca Edremit Körfezinde bacalı fabrikalara izin vermiyoruz. Geçtiğimiz ay Burhaniye civarında kurulmak istenen bir havai fişek fabrikasına da izin vermedik. Edremit Körfezi turizm ve zeytincilik bölgesidir. Bu nedenle turizme ağırlık veriyoruz ve planlamalarımızı turizm odaklı yapıyoruz. Yollar ve havaalanı tamamlandığında bölgedeki turizm daha da katlanacak. Hazırlıkları yaz sezonuna göre planlamaktayız.
     Daha sonra Edremit Belediyesi ile Edremit Ticaret Odasını (ETO) ziyaret eden Turhan, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
     ETO Başkanı Mehmet Ertaş, ziyaret anısına Vali Turhana dolma kalem seti hediye etti.
     Vali Turhan, Ar-Ge çalışmalarıyla adını tüm dünyaya duyuran mucit iş adamı Faruk Durukanı da ziyaret etti. Faruk Durukan, Vali Turhan ve beraberindekilere, zeytin kara suyundan elde ettiği, zeytin pudrası özünden yapılan zeytinli ekmeği ikram etti.
     Zeytinli ekmeği çok beğenen Vali Turhan, Durukanın çalışmalarını yakından takip ettiğini belirterek, başarı dileğinde bulundu.
     Zeytinli Beldesindeki zeytinyağı fabrikası müzesini ziyaret eden Turhan, Zeytinli Belediye Başkanı Hasan Arslan ile görüştü.
     Ardından Güreye geçen ve Belediye Başkanı Kamil Saka ile görüşen Turhan, beldede hayırsever Erdem Uysal tarafından yapımı devam eden 18 derslikli Anadolu Meslek Lisesi inşaatı ile Güre Balıkçı Barınağında incelemede bulundu.
     Turhan, Altınoluk Beldesindeki Su Ürünleri Kooperatifini ziyaret ettikten sonra beldeden ayrıldı.
    
     Muhabir: Emrah Elmas / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Balıkesir Valisi Turhan: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER