Bandırmada Ağaç Oyma Heykel Sergisi

Bandırmada Ağaç Oyma Heykel Sergisi


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Ağaç Oyma Heykel Sergisi açıldı.
     25 yıl Susurluk Ziraat Bankasında çalıştıktan sonra emekliye ayrılan ve çalışmalarını Susurlukta sürdüren Cengiz Dönmeze ait sergi, Bandırma Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde sanatseverlerle buluştu.
     17 Aralık 2012 tarihine kadar gezilebilecek serginin açılışında konuşan Dönmez, yapıtlarını, en az üç aylık çalışma sonucunda ceviz ağacı üzerine, tek parça olarak yaptığını söyledi. Dönmez, şöyle konuştu:
     Bu sergimde, 20nin üzerinde yapıtım yer alıyor. Yapıtlarımın tümü hayal gücüne dayalı olup, modelsiz ve özgündür. Yalnızca, tarihimizle ilgili olarak oluşturduğum yapıtlar için tarihi fotoğraflardan yararlanıyorum. Bu yapıtlarımda, gençlerimize Kurtuluş Savaşımızı, Cumhuriyetin kazanımlarını anlatmaya çalışıyorum. Daha önce Bursa, Mustafakemalpaşa, Burhaniye ve Susurlukta açtığım sergilerin ardından şimdi de Bandırmada bulunmaktan mutluyum. Bu serginin açılmasına büyük desteği nedeniyle Bandırma Belediyesine teşekkür ediyorum. Şimdi sözü, ağaçlara bırakalım, onlar, size kendilerini anlatsınlar.
     Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel de taş ve ahşabın oyulmasıyla yaratılan yapıtlarda en küçük bir hata payı bile bulunmadığını ifade ederek Bu sanatta başarılı olmak için sevgi ve emek gereklidir. Bandırmalılar istedikçe, bu çeşit kültür ve sanat etkinliklerimizi sürdüreceğiz dedi.
     Pekel, daha sonra Cengiz Dönmeze plaket verdi.
    
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bandırmada Ağaç Oyma Heykel Sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER