Bandırmada kötü koku ve kara sinek

Bandırmada kötü koku ve kara sinek şikayeti -Ticaret Odası Başkanı Kocaman: -Bandırma Çelebi Limanından yapılan hayvan ithalatı sebebiyle, her canlı hayvan gemisinin gelmesi ve yük indirmesi sürecinde Bandırmayı kötü koku


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Ticaret Odası Başkanı Osman Kocaman, Bandırma Çelebi Limanından yapılan hayvan ithalatı sebebiyle, her canlı hayvan gemisinin gelmesi ve yük indirmesi sürecinde, Bandırmayı kötü koku ve kara sinek sardığını ayrıca deniz kirliliği gözlendiğini ileri sürdü.
     Kocaman, yaptığı yazılı açıklamada, Bandırmanın gündemini, son zamanlarda çok rahatsız edici boyutlara gelen kötü kokuların meşgul ettiğini belirtti.
     Bir süredir lodos rüzgarının taşıdığı kötü kokuların Banvitin büyükbaş çiftliğinden geldiği yönünde açıklamalar yapıldığını anımsatan Kocaman, Bu konuda Banvit A.Ş adına Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Görener basın yoluyla açıklamalar yapmış ve gerekli tedbirlerin alınacağını bildirmişti. Bu konuda atılacak olumlu adımların destekçisi ve takipçisiyiz ifadesini kullandı.
     Kötü kokunun nedeninin sadece bu olmadığını tüm Bandırmalıların bildiğini dile getiren Kocaman, şöyle devam etti:
     Bandırma Çelebi Limanından yapılan hayvan ithalatı sebebiyle, her canlı hayvan gemisinin gelmesi ve yük indirmesi sürecinde Bandırmayı kötü koku ve karasinek sarmakta ayrıca deniz kirliliği gözlenmektedir. Bir gazetecinin çektiği, gemideki hayvanların içinde bulunduğu koşulları gösteren fotoğraflar, hepimizin vicdanlarını sızlatmış ve hayvan refahının ne kadar göz ardı edildiğini ve dolayısıyla bu hayvanların etlerini mi tüketiyoruz sorusunu doğal olarak gündeme getirmiştir.
     Sorunun sadece kötü koku değil aynı zamanda çevre ve hijyen koşulları nedeniyle de insan sağlığı problemi olduğunu vurgulayan Kocaman, Bandırma Limanının konumu nedeniyle canlı hayvan ithalatına kapatılması, tüketici sağlığı ve hayvan refahı açısından canlı hayvan ithalatının nakliye koşullarının ilgili bakanlıklarca daha sıkı denetlenmesi ve ithalatçıların da gerekli hassasiyeti göstermelerinin elzem olduğunu kaydetti.
     Geçen hafta, Bandırma Kent Konseyi üyeleri, eskiden ıhlamur, iğde ve rüzgarların getirdiği güzel kokuların yerine hayvan gübresi ve idrar kokularının yayılmaya başladığı gerekçesiyle ithal hayvan getiren gemileri protesto etmişti.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen
     Yayıncı: Zafer Akpınar
<< Önceki Haber Bandırmada kötü koku ve kara sinek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER