Bandırmada hazır yemek üreten iş yerlerine

Bandırmada hazır yemek üreten iş yerlerine denetim


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, vatandaşların sağlığını tehdit edebilecek her konudaki denetim çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü, Zabıta Müdürlüğüne bağlı ekiplerin son olarak hazır yemek üretimi yapan iş yerlerini denetlediklerini söyledi.
     Hazır yemek firmalarının doğrudan insan sağlığını etkileyebileceğini dile getiren Pekel, Buralardaki üretimlerin hijyenik koşullarda yapılması çok önemli. Bu alanda çalışan firmalarımızın bu konuda duyarlı davranacaklarına inanıyoruz. Ama Belediye olarak böyle hassas iş yerlerini sıkı biçimde kontrol ediyoruz. Temizlik ve hijyen konusunda asla taviz vermeyiz dedi.
     Pekel, ruhsatlı olarak çalışan toplam 7 adet hazır yemek ve tabldot firmasının üretim alanlarında kontroller yapıldığını belirterek, Çalışan personelin ve kullanılan araç-gereç ve malzemelerin hijyen koşullarına uygun olup olmadığı denetlendi. Ayrıca, iş yerlerinin çalışma izni ve diğer belgeleri kontrol edildi. Yapılan kontroller sonucu, Gıda Üretim ve Satış Yerleri Hakkında Yönetmelik ile Belediye İdari Yaptırım Yönetmeliğinde belirlenen kurallara uymadığı görülen iş yerlerine gerekli yasal uyarılar yapıldı diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Büşra Nur Özcan
     Yayıncı: Harun Kaymaz
<< Önceki Haber Bandırmada hazır yemek üreten iş yerlerine Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER