Bandırmadan Afrikaya İsrail Sazanı

Bandırmadan Afrikaya İsrail Sazanı -Kocaman Balıkçılık Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman: -15 Haziran 2012de başlayacak olan yeni sezonda, Afrikaya da İsrail Sazanı ihraç etmeye başlayacağız. 2012de, Irak ve Afrikaya topla


BALIKESİR (A.A) - Bandırma ilçesinde kurulu bir şirketin, Afrikaya İsrail Sazanı ihracatına başlayacağı bildirildi.
     Bandırmada kurulu Kocaman Balıkçılık İthalat ve İhracat Limited Şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Osman Kocaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2012de, geçen yıla göre yüzde 10-15lik ihracat artışı hedeflediklerini belirtti.
     Kocaman, bu yıl içinde, 3 bin tonluk soğuk hava tesisi yapacaklarını, yatırım tutarının 1 milyon dolar olduğunu kaydederek, Şirketimiz, 2011 yılı verilerine göre, balıkçılık sektöründe, Balıkesir ilinde en çok istihdam yaratan ilk 10 kuruluş arasında yer almıştır. Şu andaki personel sayımız 300ü aştı. Ayrıca Bilecikteki Kocaman Camargo Şirketinde 75 kişi çalışıyor dedi.
     İhracatta yeni pazarlarla buluşacaklarına dikkati çeken Kocaman, Iraka, Manyas Gölünden İsrail Sazanı ihraç ediyorduk. 15 Haziran 2012de başlayacak olan yeni sezonda, Afrikaya da İsrail Sazanı ihraç etmeye başlayacağız. 2012 yılında, Irak ve Afrikaya toplam 3 bin ton İsrail Sazanı ihraç etmeyi planlıyoruz diye konuştu.
     Kocaman, deniz ve kara salyangozu ihraçlarının sürdüğüne de değinerek, şunları kaydetti:
     Bulgaristandan aldığımız salyangozları işleyerek, Avrupa Birliği (AB) ülkelerine satıyoruz. Bilecikteki tesislerimizde işlediğimiz salyangozları, AB ülkelerinin yanı sıra Japonyaya da satıyoruz. 2012 yılının sonuna kadar bu ülkelere toplam 60 milyon adet tereyağlı salyangoz satmayı hedefliyoruz.
     (PES-HLK-KAK)
<< Önceki Haber Bandırmadan Afrikaya İsrail Sazanı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER