Bandırma Belediye Başkanı Pekel:

Bandırma Belediye Başkanı Pekel: -Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, belediyelerin dershanecilik yapamayacağı gerekçesiyle kapatıldı


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel, Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, belediyelerin dershanecilik yapamayacağı gerekçesiyle kapatıldı dedi.
     Pekel, Belediye Meclis Salonunda düzenlediği toplantıda, eğitim konusunda yaşanan en önemli sorunlar arasında yer alan fırsat eşitsizliğinin giderilmesi amacıyla, Herkes İçin Eğitim adıyla başlattıkları projeyi, elde edilen başarının kalıcı olması ve kurumsal yapıya kavuşturulması için, 2011 yılının eylül ayındaki meclis toplantısında kabul edilen yönetmelikle Eğitim Destek Evine dönüştürdüklerini kaydetti.
     İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğüne göre belediyelerin, dershane, gençlik merkezi ve öğrenci etüt merkezleri açabileceğini, buralarda öğretmen çalıştırabileceğini ve maaşlarını ödeyebileceğini savunan Pekel, şöyle devam etti:
     Bu karardan hareketle ve yönetmelik gereğince Eğitim Destek Evinde maaşları belediyemiz tarafından karşılanan, geçen yıl 4 ve bu yıl da 5 branş öğretmeni, öğrencilerimize hizmet verdi. Bu proje ile ekonomik sıkıntı içindeki ailelerimizin çocuklarına ücretsiz olarak eğitim olanağı sağladık. Sınavlara hazırlanmaları konusunda destek verdik. Evlerinde ders çalışabilme koşulları uygun olmayan öğrencilerimize, bu olanakları sağladık. Etüt çalışmalarına yardımcı olduk. Belediye internet evini son teknoloji ile yenileyerek, evlerinde bilgisayarı bulunmayan çocuklarımızın hizmetine sunduk. Test kitapları ve diğer kırtasiye gereksinmelerinin karşılanması konusunda hep onların yanındaydık.
     Ders çalışmanın dışında, öğrencilerin katıldığı sosyal etkinliklerle, kişilik gelişimlerine katkı sağladıklarını ifade eden Pekel, öğrencilerin sergiledikleri tiyatro oyunlarını ve diğer gösterilerini gururla izlediklerini anlattı.
     Çocukların, sıkıntı çeken ailelerin ellerinden tuttuklarını vurgulayan Pekel, Onları sevgiyle kucakladık. Yüzlerinin gülmesine katkı sağlamaya çalıştık. Bu projede yer alan öğrencilerimiz, SBSde çok başarılı oldular. Öğrencilerimiz, anadolu öğretmen lisesi, anadolu liseleri ve isteklerine göre meslek liselerine yerleşti. Kolejde eğitim alma hakkını elde eden öğrencilerimiz oldu dedi.
     Pekel, her şey güzel giderken bir anda üzüldüklerini belirterek, şunları kaydetti:
     Bandırma Belediyesi Eğitim Destek Evi, Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü tarafından, belediyelerin dershanecilik yapamayacağı gerekçesiyle kapatıldı. Bazı kişiler, oynadıkları senaryolarla Eğitim Destek Evini kapattırdı. Bu oyunu oynarken yürekleri hiç yanmadı. Bu proje ile dünyaları değişen minik yüreklerdeki sevinç ve heyecanı hiç önemsemediler. İlk günden başlayarak başarılı bir biçimde ilerleyen bu proje, geçen yıl, Marmara Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen yarışmada ikincilik ödülünü alınca ön plana çıktı. Bu ödül, bazılarının hoşuna gitmedi. Öğrencilerimizin daha fazla mağdur olmaması için Milli Eğitim ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile yaptığımız görüşmeler sonucunda bu çocuklarımızın kendi okullarında veya en uygun başka bir okulda kursa devam etmelerini sağladık. Özel dershaneye gitmek isteyen öğrencilere de yardımcı olmaya çalışacağız.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Zafer Akpınar
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş
<< Önceki Haber Bandırma Belediye Başkanı Pekel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER