Bandırma Üniversitesinin kurulması çalışmaları

Bandırma Üniversitesinin kurulması çalışmaları -AK Parti Balıkesir Milletvekili Öztaylan, öğretim üyeleriyle bir araya geldi


BALIKESİR (A.A) - Bandırma Üniversitesinin kurulmasıyla ilgili çalışmalar başlatıldı.
     AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan ve AK Parti Bandırma İlçe Başkanvekili Yakup Ataş, çalışmalar kapsamında Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Oktay Öksüzler, Doç. Dr. Sedat Azaklı, Erdek Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Sedat Yumuşak, Gönen Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr Alparslan Serel, Manyas Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr Bilal Yıldırım ve Bandırma Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Çenet ile bir araya geldi.
     Öztaylan, yaptığı açıklamada, üniversitenin bilimsel verilere dayalı olarak hazırlanması amacıyla içinde akademisyenlerinde bulunduğu bir komisyon oluşturduklarını söyledi.
     Yaptıkları toplantıda, ilçeye kurulması planlanan üniversitede ilk etapta hangi fakültelerin olması gerektiği, üniversitenin kapasitesi, nereye kurulacağı, sosyal ve kültürel aktiviteler için gerekli olan sahaların belirlenmesini ele aldıklarını ifade eden Öztaylan, Bandırmanın, birçok ilden büyük olduğunu vurguladı.
     Sosyoekonomik yapısıyla Bandırmanın bir üniversite kurulması için yeterli özelliğe sahip olduğunu anlatan Öztaylan, komisyonun çalışmalarını tamamladıktan sonra Bandırma Üniversitesinin kurulması için gerekli hukuki çalışmaları başlatacaklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen / Fikriye Susam Uyar
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bandırma Üniversitesinin kurulması çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER