Bandırmasporun eski futbolcularından Kaşıkçı:

Bandırmasporun eski futbolcularından Kaşıkçı: -O yıllarda Bandırmaspordaki amatör takım ruhu ve renk aşkı bambaşkaydı


BALIKESİR (A.A) - Bandırmasporda, 1968-1977 yılları arasında forma giyen eski futbolcu Dinçer Kaşıkçı, O yıllarda Bandırmaspordaki amatör takım ruhu ve renk aşkı bambaşkaydı dedi.
     1948 yılında Bandırmada doğan Kaşıkçı, futbol yaşamının öyküsünü, AA muhabirine anlattı. Bandırma Endüstri Meslek Lisesinde okuduğu sırada atletizm sporuyla ilgilendiğini belirten Kaçıkçı, şunları kaydetti:
     Üç yıl, 17 Eylül Spor Kulübü çatısı altında atletizm yaptım. Bu arada, Endüstri Meslek Lisesi Beden Eğitimi Öğretmenim Fevzi Tekerin, Bandırmaspor Genel Kaptanı Çetin Zeybeke önerisi üzerine bordo-beyazlı takım kadrosuna alındım. O yıllarda Bandırmaspor kadrosunun ağırlığını Bandırmalı gençler oluştururdu. Benim gibi Bandırmalı olan bu futbolcular arasında aklıma ilk gelenler Şeref, Erdin, Mehmet Dayan, Özer, Mehmet Pastırmacı ve Evrendir. Bu arada, Orhan Kapçakın da takımımıza katkılarını unutamam. Tabii, o yıllarda alt yapıya büyük önem verilmesi nedeniyle A takımına çok sayıda oyuncu geliyordu. Bandırma doğumlu futbolcular olarak biz, parayı her zaman ikinci plana atardık. 9 yıl boyunca Bandırmada maçları cin çukurundaki kömür tozu kaplı sahada oynardık ve ben futbol yaşamım boyunca hiç kırmızı kart görmedim.
     Türk futbolunun, ilerlemesi ve geleceği için yabancı oyuncular transfer etmektense güçlü altyapılar oluşturması gerektiğini ifade eden Kaşıkçı, Avrupanın başarılı takımlarına bakarsanız, öncelikle altyapılarının çok güçlü olduğunu görürsünüz. Geleceğin başarılı futbolcularının yetişmesi için küçük yaşlarda fiziksel gelişim ve beyinsel eğitim gereklidir. Ancak ülkemizdeki kulüpler halen, alt yapılarına eğilmek yerine, dışarıdan yüksek ücretlerle yabancı oyuncu transferini sürdürüyorlar diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Pesen - Seyhan Kırıcı / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Bandırmasporun eski futbolcularından Kaşıkçı: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER