Bardakçı TOKİ sakinlerinden oturma eylemi

Bardakçı TOKİ sakinlerinden oturma eylemi -TOKİ tarafından yaptırılan 426 konutun eksikliklerinin giderilmediğini öne süren vatandaşlar, Van-Erciş karayolu üzerinde eylem düzenledi


VAN (A.A) - Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Van Erciş karayolu üzerinde yaptırılan konutların zamanından önce teslim edilmesi nedeniyle eksikliklerin giderilmediğini ileri süren Bardakçı TOKİ konutları sakinleri, Van Erciş karayolu üzerinde eylem düzenledi.
     Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yanındaki 426 konutun bulunduğu Bardakçı TOKİ konutlarında yaşanan eksiklikler, burada yaşayan vatandaşların kış öncesi sıkıntı yaşamasına neden oldu.
     Başta doğalgaz hattı olmak üzere bir çok problemin çözülmeden dairelerin teslim edildiğini ileri süren site sakinleri, seslerini duyurabilmek için yol kapatma ve oturma eylemi gerçekleştirdi.
     Özellikle doğalgaz sıkıntısının biran önce çözülmesini isteyen site sakinleri, üzerinde sloganların yazılı olduğu dövizlerle anayolu trafiğe kapatmak istedi.
     Polisin izin vermemesi üzerine tali yolu trafiğe kapatan aileler, teslim edilen konutlardaki sorunlarının çözümünü istedi.
     Bardakçı TOKİ konutları sakinleri adına basın açıklamasını okuyan Ahmet Keten, herhangi bir siyasi görüş ya da illegal bir amaç için toplanmadıklarını ve depremden önce inşaatına başlanan konutların deprem konutları olmadığını söyledi.
     23 Ekimde gerçekleşen deprem sonrası evlerin zamanından önce teslim edildiğini ve bu süre içinde eksiklerin tamamlanmadığını belirten Keten, şöyle konuştu:
     Bu durumu bilerek, mecbur kaldığımız için evlerimizi teslim aldık. Fakat bu durumdan sonra binalarımızda başta doğalgaz olmak üzere, birçok sıkıntımız oldu. Bu sıkıntılar halen devam etmekte. Geçen yıl kış ortasında elektrikli ocaklarla idare etmek zorunda kaldık. Bugün, yarın denilerek bizler bu zamana kadar oyalandık. Ancak kış kapıdayken, özellikle bebek ve çocuklar göz önünde bulundurulduğunda, bu kışın elektrikli ocaklarla geçirilemeyeceği aşikar. Kaldı ki burada toplam 426 konut olduğu düşünüldüğünde elektrik hattının bu kadar yüksek gerilimi kaldıramayacağı açık.
     TOKİ inşaatının Meşe İnşaat ve Sima İnşaat ortaklığı ile yapıldığını belirten Keten, sıkıntılarının çözülmemesi durumunda 23 Ekimde Vana gelecek Başbakan Recep Tayyip Erdoğana sorunların çözümü için yüklenici firmayı şikayet edeceklerini söyledi.
     Doğalgazın bağlanması ve sorunların çözümüne kadar eylemlere devam edeceklerini kaydeden Keten, yetkililerden gelecek müjdeli haberleri beklediklerini ifade etti.
     Basın açıklaması sonrası slogan atan grup, tali yolu trafiğe kapatıp oturma eylemi gerçekleştirdi.
     Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylem, olaysız bitti.
    
     Muhabir: Necat Hasar / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Berin Arslan Çetin
<< Önceki Haber Bardakçı TOKİ sakinlerinden oturma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER