Bartında Sulak Alanlar fotoğraf sergisi

Bartında Sulak Alanlar fotoğraf sergisi


BARTIN (A.A) - Bartında sulak alanlar ve sulak alan ürünleri ile ilgili fotoğraf sergisi açıldı.
     Orman ve Su İşleri 10. Bölge Müdürlüğü Şube Müdürü İlksen Ateşoğlu, Hükümet Caddesi eski belediye binası önünde düzenlenen sergide yaptığı konuşmada, sulak alanların karbon tutma ve depolamada önemli rol oynadığını ifade ederek, bu konular hakkında halkın yeterli bilgiye sahip olması gerektiğini söyledi.
     Sulak alanların, iklim değişikliklerine uyum sağlayabilmemiz ve etkilerini azaltabilmemiz için ihtiyaç duyduğumuz doğal altyapıların yaşamsal bir bölümünü oluşturduğunun altını çizen Ateşoğlu, şöyle devam etti:
     Bu yüzden korunması ve akılcı kullanımına yönelik çalışmalar, ortaya çıkabilecek olumsuz ekonomik, sosyal ve çevreyle ilgili etkileri azaltmaya yardımcı olacaktır. Bakanlığımız, bir taraftan su ve toprak kaynaklarının Sürdürülebilir Kalkınma ilkeleri çerçevesinde geliştirilmesi ve akılcı yönetilmesi yolunda büyük çaba göstermektedir. Diğer taraftan da gerek tesislerden faydalanan ve çevresinde yaşayan insanlar, gerekse bu kaynakların bünyesinde barınan diğer canlılar açısından büyük önem taşıyan sulak alanların, korunup geliştirilmesine özel önem vermektedir.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı
     Yayıncı: Sinan Özmüş
<< Önceki Haber Bartında Sulak Alanlar fotoğraf sergisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER