Kuyumculardan bankalara çağrı

Kuyumculardan bankalara çağrı -Kırıkkale Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Ulusoy: Her sektör kendi sahasında çalışmalıdır


KIRIKKALE (A.A) - Kırıkkale Sarraf ve Kuyumcular Odası Başkanı Rıza Ulusoy, her sektörün kendi sahasında çalışması gerektiğini söyledi.
     Ulusoy, Kırıkkale Kuyumcular Çarşısında düzenlediği basın toplantısında, bankacılık sektörü tarafından yastık altındaki altınların toplanması bahanesi ile Cumhuriyet altını alıp satmalarına dair yetki belgesi çıkan yönetmeliğe istinaden kuyumculuk sektörü ile bankacılık sektörü arasında yaşanan olumsuz gerginliğin sarraf ve kuyumcu esnafları arasındaki huzursuzlukları her geçen gün arttırdığını kaydetti.
     Bu konu ile ilgili 19 Şubat 2013 tarihinde Ankara Esnaf ve Sanatkarlar Odasında 81 ilin oda ve dernek başkanları ile yapılan toplantı neticesinde altın alıp satan bankaların protesto edildiğini ifade eden Ulusoy şöyle konuştu:
     Biz kuyumcu esnafları olarak bankaların yastık altındaki altınları toplamalarına karşı değiliz. Bunun yanında Cumhuriyet altını alıp satmalarına karşıyız. Yarın sarrafiye ve bilezikte alıp satarlarsa şaşırmamalıyız. Her sektör kendi sahasında çalışmalıdır. Para kazanma uğruna başka sahalara zarar vermemelidir. Bizler sarraf ve kuyumcu esnafları olarak bankalara zarar vermek şöyle dursun, bizzat esnaflarımız tarafından bankalar desteklenmektedir. Altın alıp satan bankalarla mücadelemiz yasal yollardan devam edecektir. Yine post makinaları iade edilecektir. Kredi kartları kullanılmayacaktır. Kuyumcu esnafına zarar veren hiçbir bankanın yanında olmayacağız. Bu bankaların başarılı olacağını da sanmıyoruz. Ancak kuyumcu esnafları huzursuz olacaktır.
     Yanlışın yapılabileceğini ancak önemli olanın o yanlıştan dönülmesi gerektiğini anlatan Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bankaların da bu yanlıştan döneceklerini umuyoruz. Darphanede bulunan altınlar devletin bir güvencesidir. Her hangi bir sıkıntı ile karşılaşıldığı zaman zaman devlet hemen kullanır ve sıkıntılarını gidermeye çalışır. Yastık altındaki altınlarda vatandaşın güvencesidir. Sıkıntıda zor durumda kaldığında kullanmak için bekletir. Bu konuları görüşmek üzere İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alaattin Kameroğluna 81 ilin oda başkanları olarak yetkililerle görüşüp bir neticeye varılması için tam yetki verilmiştir. Neticeyi bekleyeceğiz. Eğer kuyumcu esnaflarının lehine bir gelişme olmaz ise bu adı geçen bankalarla ilişkilerimiz tamamen kesilecektir.
    
     Muhabir: Fatih Gökmen
     Yayıncı: Emrah Yaşar
<< Önceki Haber Kuyumculardan bankalara çağrı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER