Bartında Lisansız Elektrik Üretimi konulu seminer

Bartında Lisansız Elektrik Üretimi konulu seminer


BARTIN (A.A) - Lisanssız Elektrik Üretimi Derneği Genel Başkanı Yalçın Kıroğlu, İşletmelerin sürdürülebilir olması ve daha fazla rekabet edilebilmesi için lisanssız elektrik üretimine ihtiyacımız var dedi.
     Kıroğlu, Halk Eğitim Merkezi Salonundaki Lisansız Elektrik Üretimi konulu seminerde yaptığı konuşmada, derneklerinin mayıs ayında faaliyete başladığını anımsattı.
     Derneklerinin ülkede lisanssız elektrik üretim sektörünün gelişmesi, bu konuda çalışma yapan kişi ve kuruluşlara destek vermeyi amaçladığını belirten Kıroğlu, şöyle konuştu:
     Aynı zamanda ülkede lisanssız elektrik kullanımının artması için çalışma yapıyor ve konuyla ilgili çeşitli düzenleme standartların oluşumuna öncülük etmek istiyoruz. Derneğimiz rüzgar, güneş, hidro ve biyokütle olmak üzere farklı elektrik üretim kaynaklarının tamamını kapsamakta, tüm bu kaynaklardan elektrik üretme imkanı olanların kendi elektriğini üretmelerini desteklemektedir. İşletmelerin sürdürülebilir olması, dünya ile daha fazla rekabet edilebilmesi için lisanssız elektrik üretimine ihtiyacımız var. Bunun yanında enerjide dışa bağımlılığımız var. Şu an da ülkemiz, kullandığı elektriğin yaklaşık yüzde 44 ile yüzde 49unu doğalgazdan üretiyor. Yani her yıl yurt dışına elektrikte kullanmak için doğalgaza 9 ile 10 milyar dolar para ödüyoruz. Kendi elektriğimizi üretmek bu gideri büyük ölçüde azaltacaktır. Ayrıca, 2012 yılında kayıp kaçak oranımız yüzde 15 gibi çok yüksek bir değere ulaşmıştır. Elektriğin yerinde üretimi, kaçak oranımızı da büyük ölçüde düşürecektir
     Seminere Vali Bülent Savur, Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İl Milli Eğitim Müdürü İsa Şeker, İl Sağlık Müdürü Dursun Koç ve köy muhtarları katıldı.
    
     Muhabir: Kasım Sakallı/Selim Bostancı
     Yayıncı: Erdinç Aksoy
<< Önceki Haber Bartında Lisansız Elektrik Üretimi konulu seminer Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER