Bartında şehir mezarlığı projelendirme çalışmalarına başlandı

Bartında şehir mezarlığı projelendirme çalışmalarına başlandı


BARTIN (A.A) - Bartın Belediye Başkanı Cemal Akın, mezarlıklarda yaşanan yer sıkıntısının çözümüne yönelik Aladağ Tepesi mevkisinde yapılması planlanan şehir mezarlığı için projelendirme çalışmalarına başladıklarını bildirdi.
     Akın, yaptığı yazılı açıklamada, göreve geldiğinde kentteki mezarlıklarda, aile mezarlıklarının dışında cenazelerin defnedilebileceği yer kalmadığını ve yeni mezar yerleri oluşturma çalışmalarına rağmen ihtiyacın karşılanamadığını belirtti.
     Halatçıyaması Mezarlığında 500 yeni mezar yeri alanı oluşturduklarını, ancak bunun da kısa vadeli çözüm olduğunu anlatan Akın, şunları kaydetti:
     Mezarlıklarda yaşanan yer sıkıntısının çözümü için Aladağ Tepesi mevkisinde yapmayı planladığımız şehir mezarlığı için projelendirme çalışmalarına başladık. Bu bölge için gerekli yazışmaları yaptık. Mezarlıklar kanunu ve yönetmeliğine uygun şekilde başladığımız projelendirmenin hemen ardından yeni şehir mezarlığı için çalışmalara başlayacağız. Aladağda 7 bin 109 metrekare alana yapacağımız bu yeni mezarlığı, 2013 yılı içerisinde defin hizmetine açarak bu sıkıntının üstesinden gelmiş olacağız.
     (SB-FER-NAR)
<< Önceki Haber Bartında şehir mezarlığı projelendirme çalışmalarına... Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER