NEÜ 1. Girişimcilik Seminerleri başladı

NEÜ 1. Girişimcilik Seminerleri başladı


NEVŞEHİR (A.A) - Nevşehir Üniversitesi (NEÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından Kapadokyanın yeni bacası girişimciler olacaktır sloganı ile düzenlediği 1. Girişimcilik Seminerleri başladı.
     Kapadokya Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen seminerde konuşan Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver, hayatı boyunca yaptığı tüm işlerde profesyonelliğe büyük bir önem verdiğini, her zaman iyi iş bilen insanlarla çalışma yapmaya özen gösterdiğini kaydetti.
     Bugüne kadar emeklilik müktesebatı süresince belediye başkanlığın dahil olmak üzere 8 değişik alanda faaliyet gösterdiğini ifade eden Ünver, Her yaptığım işte profesyonelliğe önem verdim. İşimi yapabileceğim,başarabileceğime ve iyi iş bilen insanlarla çalışacağıma inandığım için işsiz kalacağım diye hiç endişe yaşamadım. Çeşitli alanlarda ekonomik hayata yön veren firmaların tanıtımını yapmak amacıyla ilk ajansı Nevşehirde kurdum diye konuştu.
     Girişim yapabilmek için inanç ve ruha sahip olunmasının en temel unsurlar olduğunu belirten Ünver, konuşmasına şöyle devam etti:
     Yaşadığımız bu toplumun hep bir Battal Gazi beklentisi vardır. Bir kahraman çıkar bir şey yapar ya. Bu beklentinin yanı sıra Hep ben bildiğim işi yaparım düşüncesi gerçekte girişimciliğin önündeki en önemli olumsuz etkendir. İnsanlarımız Ben bildiğim işi yaparım değil de, bu işi bilen insanlarla yaparım anlayışı ile hareket edebilse, hem kendini ve hem de çevresini kurtaracak. Her şeyi bilen insanlardan bu dünya çile çekiyor. Her şeyi bilen yerine, tek bir şeyi bilse inanın yaşadığı topluma büyük katkı sağlayacak. İnsanın girişim yapabilmek için önce inanca ve ruha sahip olması gerekir.
     NEÜ Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç da, girişimcilik sayesinde fırsatların refaha dönüşebileceği dinamik bir süreç olduğunu girişimcinin, işini kurabilmek için pazardaki boşluğu veya ihtiyacı teşhis ederek, iş fikrine dönüştüren, risk üstlenen, fırsatları kovalayan ve gerekli kaynakları bir araya getirebilen kişi olduğunu belirtti.
     NEÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şevki Özgener, gelişen dünya toplumlarında artık kişilerin kişisel servetleri ile değil, yarattığı işler ve fikirlerle ön plana çıktığını belirtti.
     Fakülte olarak sağlıklı, güçlü, zengin ve istikrarlı bir toplumda girişimcilerin oynayabileceği roller konusunda bir işbirliğini başlatıklarını kaydeden Özgener, Girişimcilik tutku ile yaratıcılığın, ilgi ile becerinin, teorik ile pratiğin, para ile yeteneğin ve çabukluk ve sabrın iç içe geçtiği bir hayat tarzıdır. Girişimci olmak, mesleki unvana, hangi okulda eğitim görüldüğüne bağlı değildir. Günümüz de artık insanlar çok para kazanma ve kişisel servetleri ile değil, yarattığı işler ve fikirlerle öne çıkmaktadır. İyi bir iş fikri olanın bunu hayata geçirmekte elde ettiği başarı, bu başarının çevreye ve sonraki nesillere örnek oluşturması ve yeri başarılara yol açması toplumsal gelişmeye etkisi açısından son derece önemlidir dedi.
     (MAS-YCL)
<< Önceki Haber NEÜ 1. Girişimcilik Seminerleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER