Başbakan Erdoğanın dinlenme olayı

Başbakan Erdoğanın dinlenme olayı -AK Parti Tokat Milletvekili Aslan: Bir ülkenin Başbakanı bile gayri yasal dinlenmeye çalışılıyorsa gerçekten bir sıkıntı var demektir


TOKAT (A.A) - AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın çalışma ofislerinin dinlenmesi ile ilgili, Bir ülkenin başbakanı dahil gayri yasal dinlenmeye çalışıyorsa gerçekten bir sıkıntı var demektir dedi.
     Aslan, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, Tokatta 2012 yılında yapılan yatırımlar ve projeler hakkında bilgi verdi.
     Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Aslan, bir basın mensubunun Başbakan Erdoğan, çalışma ofisinde böcek bulunduğunu söyledi. Siz neler söyleyeceksiniz- sorusu üzerine şöyle konuştu:
     Türkiyede belli bir süreden beri insanlar dinleniyor kaygısı var. Tabi ki gayri yasal dinlemelerden bahsediyoruz. Yasal dinlemelerden değil. Sayın Başbakanımızın evinin altındaki çalışma ofisinde böceğin bulunmuş olması insanların bu kaygısını doğruluyor. Bir ülkenin Başbakanı bile gayri yasal dinlenmeye çalışılıyorsa gerçekten bir sıkıntı var demektir. Bu noktada aslında mevzuatımızda çok ciddi yasal tedbirler var ama her şeyi yasal tedbirle çözmeniz mümkün değil. Belki bununla birlikte bu dinleme olaylarıyla ilgili çok daha hassas tedbirler alınacaktır. En azından buna vesile olacaktır.
     Aslan, ODTÜde yaşanan olayları nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusunu ise şöyle yanıtladı:
     Türkiye, dünyada en fazla 10 ülkeye nasip olan bir güzelliği gerçekleştirdi ve kendi uydusunu uzaya fırlattı. Bu teknolojik bir başarıdır, bir ülke için önemli bir başarıdır. Böylesi bir başarının açılışının yapıldığı bir ortamda ODTÜ gibi teknik bir üniversitede öğrencilerin farklı bir anlayışla ortaya çıkıp protesto yapmış olmalarını şahsen anlamış değilim. Neyi protesto ettiklerini de anlamış değilim. Yani Türkiyenin böylesine güzel bir başarısını mı protesto ediyorlar- Eğer protesto ediyorlarsa o insanların bu ülkenin vatandaşı olduğundan, bu ülkeyi ne kadar çok sevdiklerinden şüphe etmek lazım. Kaldı ki sonrasında yapılan çalışmalarda o protesto gösterisine katılanlarının birçoğunun ODTÜ öğrencisi olmadıkları, başka yerlerden geldikleri, bir takım ideolojik grupların mensubu olarak başka yerlerde benzer gösterilere katıldıkları tespit edildi.
    
     Muhabir: Zehra Aydın / Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğanın dinlenme olayı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER