Başbakan Erdoğan, Gaziantepte

Başbakan Erdoğan, Gaziantepte -Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesinde öğrencilere hitap etti -Erdoğan: Bir olun, beraber olun, diri olun, Türkiyenin aydınlık geleceğinin köşe taşları sizler olun


GAZİANTEP (A.A) - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesi öğrencilerine, Bir olun, beraber olun, diri olun, Türkiyenin aydınlık geleceğinin köşe taşları sizler olun diye seslendi.
     Başbakan Erdoğan, Gaziantepte Hasan Kalyoncu Üniversitesini ziyaret ederek, öğrencilere hitap etti.
     Üniversiteye gelişinde, Mütevelli Heyeti Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu ve Rektör Prof. Dr. İbrahim Özdemir tarafından karşılanan, Erdoğan Kalyoncu ve Özdemirden üniversite hakkında bilgi aldı.
     Erdoğan, daha sonra Hukuk Fakültesi Amfisinde öğrencilere hitap ederek, Hasan Kalyoncu Üniversitesi ziyaretinin kendisi için anlamlı olduğunu söyledi. Merhum Hasan Kalyoncunun kendisinde özel bir yeri bulunduğuna işaret eden Erdoğan, Merhum Hasan Kalyoncunun heyecanı heyecanımdır, onun özellikle eğitime, ilme, gençliğe olan aşkı aşkımdır dedi.
     Hasan Kalyoncu ile her bir araya geldiklerinde, eğitim ve gençliğin ayrı sohbet başlığı olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:
     Heyecan olmadan bu tür adımlar atılamazdı. Şu anda ben Kalyoncu Üniversitesini görünce Gaziantepde farklı bir zenginliği gördüm. Bu mimarı tasarımıyla inşallah öğrenci ve öğretim üyesi noktasındaki tasarımı gerçekleşme payı geleceğin Gaziantepi, Türkiyesi için numune teşkil edecektir diye düşünüyorum. Hep şunu söylerim, insanlar şehirleri zenginleştirdiği kadar şehirler de insanları zengin kılar, insanların şehirler üzerinde hakkı olmaktan öte şehirlerin insanlar üzerinde hakkı vardır. Gaziantepin 10 yıl öncesiyle bugününü değerlendirdiğimiz zaman 10 yıl önce adeta kasaba görünümünde olan Gaziantep vardı ama bugün şanına yakışır Gaziantep var. Şu anda 3 üniversitesi olan bir Gaziantep var. Bir tarafta Gaziantep Üniversitesi, diğer tarafta 2 vakıf üniversitesi Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Zirve Üniversitesi var.
     Başbakan Erdoğan, Hasan Kalyoncu Üniversitesinin çok kısa zamanda öğrenci sayısı ve kampüs imarı konusunda büyük mesafe kat ettiğini belirterek, Böyle bir vakıf üniversitesinde, keyfiyet, kemmiyet noktasında kemmiyeti aramak güzel, ama asıl olan keyfiyeti aramaktır. Bu anlayışı yöneticilerde, öğrencilerde görüyorum. Gaziantep inşallah Güneydoğu Anadolu Bölgesinde müstesna, parmakla gösterilen bir şehir, üniversiteleriyle anılan bir şehir olacak diye konuştu.
     Üniversitede eğitim gören öğrencilere de tavsiyelerde bulunan Başbakan Erdoğan, Bir olun, beraber olun, diri olun, Türkiyenin aydınlık geleceğinin köşe taşları sizler olun dedi.
     Erdoğana konuşmasının ardından Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir tarafından Osmanlı İmparatorluğunun son meclisinin albümü hediye edildi.
     Başbakan Erdoğana ziyarette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti milletvekilleri, Gaziantep Valisi Erdal Ata ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey eşlik etti.
    
     Muhabir: Kadir Karakuş
     Yayıncı: Eda Ay
<< Önceki Haber Başbakan Erdoğan, Gaziantepte Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER