Başbakan Yardımcısı Bozdağ Tokatta

Başbakan Yardımcısı Bozdağ Tokatta -Bozdağ: "Sayın Bahçeli Bursada yaptığı miting gibi Hakkaride yapsa kıyamet mi kopar- Yani güvenlik sorunu yok"


TOKAT (A.A) - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Sayın Bahçeli Bursada yaptığı miting gibi Hakkaride yapsa kıyamet mi kopar- Yani güvenlik sorunu yok" dedi.
     Bozdağ, Tokat Belediye Başkanı Adnan Çiçeki ziyaret etti. Daha sonra AK Parti İl Başkanlığına geçen Bozdağ, burada yaptığı konuşmada, AK Partinin Türkiyenin partisi olduğunu söyledi.
     BDPnin bölge partisi olduğunu dile getiren Bozdağ, "MHP hakeza bölge partisine dönme gayreti içinde. CHP yine öyle. MHP Türkiyenin üçte ikisinde milletvekili çıkaramadı. CHP de ülkenin yarısında milletvekili çıkaramamış durumda. Güçlü bir AK Parti iktidarı varsa, milletimizin verdiği destekle. Sayın Bahçeli Bursada yaptığı miting gibi Hakkaride yapsa kıyamet mi kopar- Yani güvenlik sorunu yok. Kılıçdaroğlu gitti, gerekli önlem alındı. Bahçeli her yere gidebilmeli ve her yerde konuşabilmeli. Türkiyenin her yeri siyaset yapmak için güvenli" diye konuştu,
     Bekir Bozdağ, daha sonra Almus ilçesinde hayırsever Hamdi Güler tarafından yaptırılan cami, Kuran kursu ve kültür merkezinin açılış törenine katıldı.
     Burada hayırlı bir işin neticesini paylaştıklarını belirten ve hayırsever Gülere teşekkür eden Boğdağ, "Türkiyedeki camiler hayırseverler tarafından inşa ediliyor. Ülkemizdeki Kuran kursu ve camileri yapanlar vatandaşlarımızdır. Türkiyede camilerin yüzde 75i köylerde yüzde 25i ise şehirlerde bulunuyor. Sürekli şehirlere göç oluyor. Mabetleri getirmediğimiz için cuma ve bayram namazlarında camilerimizde yer bulunmuyor. Buradan müftülerimize ve hayırseverlere sesleniyorum, cami ihtiyaçlarını karşılamalarını istiyorum" ifadelerini kullandı.
     Bozdağ, "2001 yılında çıkan bir kanunla yaz Kuran kurslarına 12 yaşından küçükler gidemiyordu, 16 yaşını doldurmayanlar hafızlık kursu alamıyordu. Meclisten çıkardığımız yasayla bunları kaldırdık. Kuran kurslarına gitmek isteyen yavrularımız hiçbir engele takılmadan istedikleri yerde gitme ve öğrenme hakkına kavuştular" dedi.
     Konuşmanın ardından Bozdağ, Gülere plaket verdi. Güler de Bozdağa hediye takdim etti.
     Daha sonra, cami, Kuran kursu ve kültür merkezinin açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Ekber Türkoğlu
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Başbakan Yardımcısı Bozdağ Tokatta Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER