Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay,

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Kütahyada: -Kanun değişikliğiyle bütün illerimizde, ilçeleri de kapsayan temsilciliklerimiz olacak -Bütün Anadoluyu şaha kaldırmanın yolu, oradaki basını güçlendirmektir (Foto


KÜTAHYA (A.A) - Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Kanun değişikliğiyle bütün illerimizde, ilçeleri de kapsayan temsilciliklerimiz olacak dedi.
     Atalay, Kütahyada bir otelde, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının temsilcilerinin katılımıyla düzenlenen toplantıda, 1961 yılından bu yana hizmet veren kurumun 12 olan şube sayısını 32ye çıkardıklarını bildirdi.
     Büyükşehir statüsü kazandırılacak 13 ilden şube bulunmayan 4ünde de şube açacaklarını belirten Atalay, şöyle devam etti:
     4 yeni büyükşehirde açacağımız şubelerle 32 olan şube sayımız 36ya ulaşacak. Bunun dışında kanun değişikliğiyle bütün illerimizde, ilçeleri de kapsayan temsilciliklerimiz olacak. Valilerimiz ve onların halkla ilişkiler müdürleri veya müdirelerinin fedakarlık ve az kadrolarla yürüttüğü işlemleri kendimiz yürüteceğiz. Böylece basın çalışanlarımıza daha yakın olacağız. Basın İlan Kurumu, İstanbuldan Türkiyeyi yönetemez, bu mümkün değil. Sadece 3 ili var kabul ederek diğer illeri görmezlikten de gelemez. Büyük bir zenginliğimiz var. Bütün Anadoluyu şaha kaldırmanın yolu, oradaki basını güçlendirmektir. Özgürlükçü, hür haberciliği ve yorumlarını yapabilmesini, demokrasiyi en ücra köşelerde işler hale getirebilmek için fonksiyonunu azami yerine getirebilmesini sağlayacak tedbirleri almaktır. Bu açıdan da Basın İlan Kurumu olarak gerek cemiyetlerimiz gerekse bütün basınımızla iş birliği yapacağız.
    
     -Yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz-
    
     Atalay, Yük olmaya değil, yük almaya geliyoruz sloganıyla hareket ederek, bütün illeri ziyaret edip basın kuruluşu temsilcileri ve meslek örgütleriyle bir arada olmaya çalıştıklarını anlattı.
     Bu ziyaretlerde, sorunları dinleyip şikayet ve teklifleri aldıklarını, kendi tekliflerini de yaptıklarını dile getiren Atalay, şunları kaydetti:
     Bütün kamu yöneticileri, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, hepimiz bu ülkenin parçasıyız. Hepimiz geleceğin Türkiyesini inşa etmeye, gençlerimizi, çocuklarımızı daha iyi şartlarda yetiştireceğimiz ortamları hazırlamaya çalışıyoruz. Herkes kendi görevini yapsın. Kamu yöneticileri ya da elinde güç olanlar basına sansür uygulamasın, baskı yapmasın. Basın da elindeki silahı başkaları aleyhinde şantaj haberciliğine, yalan haberciliğe, iftira haberciliğine dönüştürmesin, yorumlarında hakaret etmesin. Birbirimizi anlayalım ve el ele, kol kola çalışalım.
     Daha sonra, Atalaya, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu tarafından cemiyet rozeti takıldı.
     Toplantıya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçide katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay, Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER