Basın kartları yenilenecek

Basın kartları yenilenecek -İl Müdürü Melik Akaslan: Uluslararası standartlarda yeni basın kartı hazırlanıyor


DİYARBAKIR (A.A) - Basın-Yayın ve Enformasyon İl Müdürü Melik Akaslan, basın kartlarının yenileneceğini belirterek, uluslararası standartlarda yeni basın kartları hazırlandığını söyledi.
     Müdür Akaslan yaptığı açıklamada, basın kartlarının tertip, dizgi ve baskı bakımından yenisiyle değiştirilmesi için çalışma başlatıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu karar, esas mesleği gazetecilik olan ve geçimini sadece bu yolla temin eden basın mensuplarının çalışımlarını kolaylaştırmak, basın kartlarının sahtelerinin kullanılmasının önüne geçmek ve medya kuruluşlarının basın kartlarının değiştirilmesi yönündeki taleplerini karşılamak amacıyla alındı. Genel Müdürlüğümüzce uluslararası standartlarda yeni basın kartı hazırlanıyor. Yatay olarak düzenlenen yeni basın kartında, basın mensubunun dijital ortamdan alınan fotoğrafı, kişiye özel seri numarası ve kan grubu yer alacak, vergisel işlemlerin TC Kimlik numarasıyla takip edilmesi nedeniyle artık işlevi kalmayan vergi ve kimlik numarası bölümüne ise yer verilmeyecek.
    
     -Başvuru yarın başlıyor
    
     Basın Kartı Yönetmeliğinin 23. maddesi çerçevesinde 05-15 Nisan 2013 tarihleri arasında yeni basın kartı başvurularının alınacağını ve başvuruları müteakip yeni kartların düzenlenmeye başlayacağını dile getiren Akaslan, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Mevcut basın kartlarının yenilenmesi için, basın kartı beyannamelerinin, halen basın kartı taşımaya devam edenlerden yönetmelikle belirtilen şartlar haiz olanlar tarafından 05 Nisan tarihinden itibaren Basın - Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğünün internet sitesinden (www.bygm.gov.tr) elektronik ortamda doldurulması gerekmektedir. Beyannamelerin doldurulması işlemleri için nihai tarih 15 Nisan 2013tür. Basın mensuplarının fotoğrafları da aynı internet sitesindeki ilgili bölüm kullanılarak yüklenecek ve beyannameye eklenecektir
    
     Muhabir: Ahmet Kaplan / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: Necdet Doğruyol
<< Önceki Haber Basın kartları yenilenecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER