Başkan Tahmazoğlu ve Fadıloğlu Kadir Gecesi

Başkan Tahmazoğlu ve Fadıloğlu Kadir Gecesi mesajı yayımladı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu ve Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Kadir Gecesi dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Tahmazoğlu, mesajında Ramazan ayının en değerli gecesinin Kadir Gecesi olduğunu ve bu geceye yaklaşıldığını belirtti.
     Kadir Gecesinin yüce Allahın insanlığa kurtuluş çağrısı olan Kuranın indirilmeye başlandığı mübarek gece olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, kulun Allaha yakın olduğu gecelerin en önemlisidir. Bu ramazan ayında gerek dünyada yaşanan savaşlar ve Somalideki açlık, gerekse ülkemizde yaşanan şehit haberleriyle hüzünlenmiş bulunmaktayız. Fakat bu rahmet ayında ve bilhassa en kıymetli gecesi olan Kadir Gecesinde edilecek duaların ülkemizde ve dünyada güzelliklere vesile olmasını ümit ediyorum. Ramazanın içinde bir ödül gibi bekleyen bu gecede, değerli hemşehrilerimizin tüm dualarının kabul olmasını diler, İslam alemine, tüm insanlığa ve ülkemize hayırlar getirmesini yüce Allahtan niyaz ederim.
    
     -Başkan Fadıloğlunun mesajı-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise mesajında, bu yıl da Kadir Gecesine ulaşmanın şükrünü ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.
     Kuran-ı Kerimin indirilmeye başlandığı bu gecenin dualara cevap için en güzel gün olduğunu vurgulayan Fadıloğlu, bu mübarek günlerde dargınlık, kırgınlık, kin ve nefretin yerine sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk ve kardeşliği hakim kılmak için çalışmak gerektiğini dile getirdi.
     İnsanlık alemi için birer kurtuluş, bağışlanma ve mağfiret günleri olan kandillerin en anlamlısının idrak edileceğini belirten Fadıloğlu, şunları kaydetti:
     Hem Ramazan-ı Şerif gibi mübarek bir ayda bulunmamız, hem de Yüce Allah tarafından övülmüş bir gece olması hasebiyle, Kadir Gecesi büyük önem arz etmektedir. Bu gecede günahların bağışlanacağı, duaların kabul edileceği ifade ediliyor. Bu nedenle sıkıntıların, felaketlerin yaşandığı şu dönemde yapılacak dualar birer kurtuluş vesilesi olabilir. Kadir Gecesi ile birlikte bayram havasını da soluklamaya başladığımız şu günlerde, Gaziantepli hemşehrilerimin kandilini tebrik ediyor, hayırlı gelişmelere vesile olmasını diliyorum.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Başkan Tahmazoğlu ve Fadıloğlu Kadir Gecesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER