Başkentte Kurban Bayramı önlemleri

Başkentte Kurban Bayramı önlemleri


ANKARA (A.A) - Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kurban Bayramı süresince vatandaşları ücretsiz taşıyacak.
     Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, 4 günlük Kurban Bayramı süresince kent içi ulaşımda EGO otobüslerinden ücretsiz olarak yararlanılabilecek.
     Ailelerin bayram ziyaretlerini daha rahat yerine getirebilmeleri için bazı önlemlerin alındığını ifade eden yetkililer, Zabıta Daire Başkanlığı ekiplerinin de bayram süresince denetimlerine devam edeceğini belirtti.
     Açıklamada, bayram süresince yoğun olması beklenen Ankara Şehirlerarası Otobüs Terminalinde (AŞTİ) güvenlik tedbirleri arttırıldığı bildirildi.
    
     -Mezarlıklara ücretsiz otobüs-
    
     Kurban Bayramı süresince mezarlıklara ücretsiz özel seferler düzenleneceği ifade edilen açıklamada, Karşıyaka Mezarlığını ziyaret edecek vatandaşlar 5 gün boyunca metro hattında bulunan Hastane Durağından saat 08.00 ile 16.45 arasında her yarım saatte bir Karşıyaka Mezarlığına taşınacak. Cebeci Asri Mezarlığını ziyaret edecekler için de Sıhhiye Köprüsünden, Ulus Anafartalar ve Zafer Çarşısı önünden yarım saatte bir otobüs kaldırılacak denildi.
     Bayramda hizmetlerin aksamaması için nöbetçi personel uygulamasına gidecek Ankara Büyükşehir Belediyesi 188 Alo Ambulans hizmetini kesintisiz sürdürecek.
    
     Muhabir: İzzet Taşkıran
     Yayıncı: Selçuk Aval
<< Önceki Haber Başkentte Kurban Bayramı önlemleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER