Basketbol: 5. Uluslararası Rixos Cup Turnuvası

Basketbol: 5. Uluslararası Rixos Cup Turnuvası -Banvit: 78 - Anadolu Efes: 74 -Banvit şampiyon oldu Salon: Atatürk Spor Salonu Hakemler: Özlem Yalman, Turgut Işık, Ergin Sarı Banvit: Serkan Erdoğan 11, Samuel Mejia 13, Erkan


ANTALYA (A.A) - 5. Uluslararası Rixos Cup Basketbol Turnuvasının finalinde Banvit, Anadolu Efesi 78-74 yenerek şampiyon oldu.
     Karşılaşmaya hücumda çok etkili başlayan Banvit, 1. periyodun ilk 3 dakikasına 7-2 önde girdi. Kalin Lucasın üçlüğü ve Samuel Mejianın çember altında bulduğu smaç basketle oyuna hakim olan Banvit, Anadolu Efes rakibine Farmarın üst üste attığı basketlerle karşılık verdi ve skoru 9-7 lehine çevirdi. Çeyreğin son 1 dakikasına 18-18lik skorla berabere girilirken, Anadolu Efes, son saniyelerde Sasha Vujacic ve Birkan Batukun basketleriyle periyodu 23-21 önde bitirdi.
     2. periyotta oyunun kontrolünü eline alan Anadolu Efes, Stanko Baracın attığı serbest atışlarla son 4 dakikaya 39-32 önde girerken, Banvit, Bajramovicın sayılarıyla farkı 1 sayıya indirdi: (37-38). Vujacicin çeyreğin bitimine 40 saniye kala kullandığı serbest atışlarla Anadolu Efes skoru 45-39a taşıdı. Banvit, Serkan Erdoğanın devrenin bitimine 16 saniye kala attığı üç sayılık basketle farkı 3 sayıya (42-45) indirirken, Anadolu Efes, Birkan Batukun son saniyede kullandığı serbest atışları sayıya çevirerek devreyi 47-42 üstün tamamladı.
     3. çeyrekte de Banvitin farkı azaltma çabalarına Birkan Batuk ile çember altında sayılar bularak karşılık veren Anadolu Efes, 22. dakikayı 52-44 önde geçti. Anadolu Efesin etkili bir oyun sergilediği bu bölümde Serkan ile etkili olan Banvit, farkı 5 sayıya indirdi. Sasha Vujacicin skorer oyunuyla rakibinin öne geçme çabalarına izin vermeyen Anadolu Efes, çeyreği 69-61 önde geçti.
     Karşılıklı sayılarla başlayan son çeyreğin ilk 4 dakikasında Anadolu Efes, Sasha Vujacic ve Uruguaylı pivotu Estaeban Batista ile sayılar üretirken, Banvit Kalin Lucas ve Kenan Bajramovic ile etkili oldu ve 36. dakikaya girilirken farkı 2 sayıya kadar indirdi: (74-72). Banvit, Şafak Edgenin serbest atış çizgisinden ürettiği sayılarla skora 72-72lik dengeyi getirirken, Samuel Mejianın basketiyle de öne geçti. Kalan süre içinde rakibinin öne geçmesine izin vermeyen Banvit, karşılaşmadan da 78-74 galip ayrılarak, turnuvanın şampiyonu oldu.
    
     -Karşılaşmadan notlar-
    
     Turnuvada Beşiktaş Milangaz ve Galatasaray Medical Parkın gruplarını birincilikle tamamlamasına rağmen Banvit ve Anadolu Efes finali oynayan takımlar oldu.
     Beko Basketbol Liginin 2,22lik boyu ile en uzun basketbolcularından Banvitli Dusan Cantekin, oyunda 10 dakika 22 saniye kaldı, ancak 2 sayı üretebildi.
     Anadolu Efesin hücumda etkili oyuncularından NBA patentli Fordan Robert Farmar, oyunda kaldığı 27 dakika 8 saniyede 18 sayı üretirken, Sasha Vujacic ise 21 dakika 30 saniyede 15 sayı kaydetti. 18 sayı üreten Banvitli Vladimir Stimac ise maçın en iyi oyuncusu seçildi.
    
     Muhabir: Yusuf Karadağ / Buğra Ersavaş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Basketbol: 5. Uluslararası Rixos Cup Turnuvası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER