Basketbol: FIBA Avrupa Çalenç Kupası

Basketbol: FIBA Avrupa Çalenç Kupası -Pınar Karşıyaka: 89 - Joensuun Kataja: 70 Salon: Karşıyaka Hakemler: Ademir Zurapovic (Bosna Hersek), Igor Demenkov (Rusya), Vladyslav Isachenko (Ukrayna) Pınar Karşıyaka: Evren 4, Thomas 10


İZMİR (A.A) - Basketbolda, FIBA Erkekler Avrupa Çalenç Kupasında mücadele eden Pınar Karşıyaka, (I) Grubundaki üçüncü maçında Finlandiyadan Joensuun Katajayı 89-70 yendi.
     Karşılaşmanın ilk periyotuna Colemanın sayısı ile başlayan konuk ekip, daha sonraki zamanlarda sayı bulmakta zorlandı. Pınar Karşıyaka, Dixon ile etkili olduğu periyotun ilk beş dakikasını 16-4 önde tamamladı. Periyot, Thomasın da etkili oyunuyla rakibine üstünlük kuran evsahibi ekibin 29-20 üstünlüğü ile bitti.
     İkinci periyotun da ilk sayısını bulan Joensuun Kataja, Dieblerin ard arda kaydettiği sayılara engel olamayınca 13. dakikayı 38-25 geri tamamladı. Bora ve Canın da etkili oyunuyla karşılaşmanın 15. dakikasını 42-25 önde geçen Pınar Karşıyaka, periyotun son dakikasına 51-34 üstün girdi. Pınar Karşıyaka devreyi, 51-37 önde tamamladı.
     Üçüncü periyotta da üstünlüğünü koruyan Pınar Karşıyaka, Evren ve Dixon ile etkili olduğu periyotun 3. dakikasını 56-39 üstün tamamladı. İzmir ekibinin, bitimine 3 dakika kala 22 sayılık (67-45) farkı yakaladığı periyot, 72-50 Pınar Karşıyaka üstünlüğü ile sona erdi.
     Son periyotta Flowers ve Smith ile etkili olan Joensuun Kataja, periyotun ilk 4 dakikasında 8 sayı buldu. Pınar Karşıyakanın sadece 3 sayı kaydedebildiği bu süre 75-58 tamamlandı. Pınar Karşıyaka, son 2 dakikasına 85-68 önde girdiği karşılaşmadan 89-70 galip ayrıldı.
    
     Muhabir: Halil Şahin / Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Ogün Duru
<< Önceki Haber Basketbol: FIBA Avrupa Çalenç Kupası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER