Basketbol: Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi

Basketbol: Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi -Ceyhan Belediyesi, genç yetenekleri takıma kazandırmak için çalışma başlattı


ADANA (A.A) - Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi takımlarından Ceyhan Belediyesi, genç yetenekleri keşfetmek için çalışma başlattı.
     Ceyhan Belediyesi Genel Menajeri Fatih Yücel, yaptığı yazılı açıklamada, hedeflerinin daha fazla lisanslı sporcu yetiştirebilmek olduğunu belirtti.
     Sezon başında altyapı sorumlusu olarak antrenör Fırat Bozkurtu göreve getirdiklerini anımsatan Yücel, Ceyhanda 12 ilköğretim okulunda 2002, 2003 ve 2004 doğumlu yaklaşık 250 sporcu adayı öğrenciyi seçmelere davet ettiklerini ifade etti.
     Yücel, ilk etapta bu hafta 3 okuldan 68 sporcu adayını seçmelere aldıklarını bildirerek, şunları kaydetti.
     Öncelikli olarak okullarında ve sınıflarında yaşıtlarından uzun, anne ve babaları uzun, sınıf öğretmenlerinin tavsiyeleri ile belirlediğimiz öğrencileri seçmelere aldık. Bu sporcu adaylarını, antropometrik ölçümler, motorik özellik ölçümleri, koordinasyon ve basketbol yetenek testlerine tabi tuttuk. Bu ölçümler sonucunda ön plana çıkan başarılı sporcu adaylarımızı antrenmanlarımıza davet edeceğiz. Hedef, planlı, programlı ve sistemli çalışarak bu yaş kategorilerinde öncelikli A takımımıza ve milli takımlara oyuncu yetiştireceğiz. Böylece ligde A takımımız ile elde ettiğimiz istikrarı, altyapı takımlarımızda da sürdürmeyi amaçlıyoruz.
     Yücel, altyapıya yapacakları desteğin sadece Ceyhan ile sınırlı olmadığını, aynı zamanda Türkiye çapında basketbolcu adayı yıldız oyunculara da daima kapılarının açık olduğunu sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Basketbol: Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER