Bayburtta Damlıca Köyü Cem Evi törenle

Bayburtta Damlıca Köyü Cem Evi törenle açıldı


BAYBURT (A.A) - Demirözü ilçesinde Damlıca Köyü Cem Evi törenle açıldı.
     Damlıca Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ve Fransa ile Avusturyada yaşayan köylülerin katkıları ile yapılan cem evi açılışına Bayburt Valisi Hasan İpek, Demirözü Kaymakamı Osman Güven, İl Emniyet Müdürü Ali Murat Dağlı, İl Milli Eğitim Müdürü Seydi Doğan, İl Sağlık Müdürü Zülkarni Özbek, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Ertuğrul, Beşpınar Belde Belediye Başkanı Hasan Timur ile davetli ve vatandaşlar katıldı.
     Açılışta konuşan Vali İpek, Türkiyenin artık bazı şeyleri yendiğini ifade ederek, şunları kaydetti:
     Ben aleviyim, ben kürdüm, ben lazım demek bir problem değil, sadece zenginliğimiz. Tüm Türkiye olarak biz bunları böyle görüyoruz. Alevisiyle, Sünnisiyle, Lazıyla, Kürtüyle biz Türkiyeyiz. Hep beraber biz Türkiyeyiz. Sizlerin olmadığı bir ülke Türkiye değil veya başkasının olmadığı bir ülke Türkiye değildir. İnşallah ekonomimizin kalkındığı oranda da Türkiyenin her yerine çok güzel şeyler götürmeyi planlıyor, yapıyoruz.
     Bayburt Valisi İpek konuşma sonrası Damlıca Köyü Cem Evi açılış kurdelesini Fransanın Metz Bölgesi Phalsbourg Belediye Başkanı Danel Kocher ile beraber kesti.
     Vali İpek ve beraberindekiler daha sonra aynı güzergah üzerindeki Otlukbeli köyüne giderek Muhtar Ali Kurttan köyün sorunları hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Zafer Sel
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Bayburtta Damlıca Köyü Cem Evi törenle Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER