Bayburt Valisi İpek, çeşitli bayram ziyaretlerinde

Bayburt Valisi İpek, çeşitli bayram ziyaretlerinde bulundu


BAYBURT (A.A) - Bayburt Valisi Hasan İpek, çeşitli bayram ziyaretleri gerçekleştirdi.
     Geleneksel olarak Esentepe Mahallesi odasında gerçekleştirilen bayramlaşma törenine Vali İpekin yanı sıra AK Parti Bayburt Milletvekili Bünyamin Özbek, Bayburt Belediye Başkanı Hacı Ali Polat, Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Zeki Karataş, Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen, Bayburt İl Genel Meclisi Başkanı Raci Bayrak, AK Parti İl Başkanı Yusuf Elçi, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.
     Vali İpek, burada yaptığı konuşmada, Bayburtta yaşayan insanların Ramazanın faziletini bilerek, çok değer vererek yaşadıklarını ve bayramı hak ettiklerini belirterek, herkesin bayramını kutladı.
     Milletvekili Özbek, hayırlı bir aydan çıkan tüm İslam alemine Ramazan Bayramının huzur ve mutluluk getirmesini dileyerek, Eski bayramlar tadında bayramların yaşanmasını diliyorum dedi.
     Belediye Başkanı Polat ise bayramın memlekete, ülkeye ve tüm insanlığa mutluluk ve özellikle huzur getirmesi temennisinde bulunarak, Huzurlu bir Ramazan sonrasında ki bayramın şehrimizin gelişmesine, kalkınmasına vesile olmasını temenni ediyorum. Aile büyüklerinizle ve çocuklarınızla bayramın o müstesna havasını teneffüs etmenizi diliyorum diye konuştu.
     Vali İpek ve beraberindekiler, daha sonra Karasakal Mahallesinde yaşayan Afganlı Hüseyni Nurinin evini ziyaret etti. Hüseyni Nuri, eşi Zeynep ve kızı Zehra ile bir süre sohbet eden Vali İpek, şunları söyledi:
     Bizlere ülkelerinde ki zulümden kaçarak misafir gelen Nuri ailesi gibi 147 kişiye valilik olarak kucak açmış durumdayız ve bütün ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Afganistan halkı biz dara düştüğümüzde arkamızda dağ gibi duran ve bizimle olan kardeş bir millettir. Bizler için asıl bayram Afganistanda, Suriyede, Arakanda tüm insanlara ve Müslümanlara yapılanların sona ermesi ve dünyadaki tüm insanların savaşlardan kurtulması, sıkıntıların sona ermesidir. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan ve hükümeti, dünyadaki tüm insanlara din, dil, ırk ayrımı yapmadan yardım seferberliği başlatmış ve devam etmektedir. Bayburttan daha önce Arakana 50 bin lira toplanmış ve gönderilmişti. Bayram namazı sonrası yine Arakandaki Müslümanlar için yardım toplandı.
     Vali İpekin eşi Gülten İpek, Nuri ailesinin küçük kızları Zehraya çeşitli hediyeler verdi.
     Şingah Mahallesindeki şehit jandarma er Sebahattin Türkoğlunun ailesini ziyaret eden Vali İpek ve beraberindekiler, şehit babası Mahmut ve ağabeyi Reis Türkoğlu ile bayramlaştı.
     Mahmut Türkoğlu, oğlu ile ilgili konuştuğu sırada gözyaşlarını tutamadı. Reis Türkoğlu ise BDPlilerin teröristlerle konuşmalarının zorlarına gittiğini söyledi.
     Vali İpekin ve beraberindekilerin bayram ziyaretleri, Kadızade Mahallesinde yalnız yaşayan Zülbiye Gökoğlanın evine yapılan ziyaretin ardından sona erdi.
    
     Muhabir: Fatih Mehmet Özcan / Abdulkadir Nişancı
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Bayburt Valisi İpek, çeşitli bayram ziyaretlerinde Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER