Baykuşlar geldi, kuşlar kayboldu

Baykuşlar geldi, kuşlar kayboldu -Kırşehirin Kuşdilli Mahallesinde bir süredir görülmeye başlanan Kulaklı Orman Baykuşları gelince, kumru ve serçe ve diğer kuş türleri yok olmaya başladı


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirde bir süredir görülmeye başlanan Kulaklı Orman Baykuşları gelince, kentte uzun süredir hayatlarını sürdüren kumru ve serçe ve diğer kuş türleri yok olmaya başladı.
     Gece avlanan ve gündüz ağaç dallarında dinlenen Kulaklı Orman Baykuşları, özellikle kentin Kuşdilli Mahallesinde görülüyor.
     Mahallede oturan Ziraat Teknisyeni Osman Seçilmiş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır Kuşdilli Mahallesinde 10 tane Kulaklı Orman Baykuşu görülmeye başlandığını söyledi.
     Kendisinin de Kuşdilli Mahallesinde oturduğunu ifade eden Seçilmiş, şöyle konuştu:
     Terme Caddesi kenarında çamların üzerinde baykuşlar var. Ben bir gözlemciyim. Orada gördüm ben bunları. Özellikle bu yıl, halk arasında kumru olarak bilinen bir çeşit üveyik kuşunun azaldığının farkına vardım. Daha önce okul içlerinde ve cadde kenarlarında bunlar geziyordu. Bu kuşların gelmesiyle birlikte bunlar azaldı. Ben buna yorumluyorum. Baykuşlar genellikle geceleri avlanan kuşlar. Dolayısıyla üveyik kuşları hassas kuşlar. Bir de yapı olarak bunlar yuvalarını genellikle çok basit şekilde yaparlar. Genelde görülebilir şekilde olur. Dolayısıyla yırtıcı kuşların karşısında hiçbir şansları yoktur. Avlanmadan dolayı bunların nesilleri yavaş yavaş tükenmeye başladı.
    
     - Gece avlanıyorlar -
    
     Ahi Evran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Hakan Gür de, Kırşehir Kuşdilli Mahallesinde bir süredir görülmeye başlanan türün Kulaklı Orman Baykuşu olduğunu belirterek, bunların genellikle gece avlandıklarını, kuşlar ve küçük memeli kemirgenleri yiyerek beslendiklerini söyledi.
     Gür, Genel olarak açık ormanlık alanları, yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanlarda, ibre yapraklı ormanlık alanda görmemiz mümkün. Bu tür genel olarak gece aktiftir ve genel olarak beslenmesini de gece olarak yapıyor. Belirli kuş türlerine de yöneliyor, ya da sine ve yılan gibi omurgalı türlere yönelebiliyor dedi.
    
     Yayıncı: Abdullah Yıldız
<< Önceki Haber Baykuşlar geldi, kuşlar kayboldu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER