BBPnin anketi başladı

BBPnin anketi başladı -PKKlı teröristlerin idam edilmesi ve BBPli milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına yönelik sorular yöneltilen ve 29 kenti kapsayan anket, Eskişehirde başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisinin (BBP), vatandaşlara, PKKlı teröristlerin idam edilmesini istiyor musunuz- ve Teröristlerle kucaklaşan devlete, millete meydan okuyup, hukuku hiçe sayan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet diyor musunuz- soruları yöneltilen ve 29 kenti kapsayan anketi, Eskişehirde başladı.
     Kentte bir parka kurulan stanttaki ankete katılan vatandaşlara, PKKlı teröristlerin idam edilmesini istiyor musunuz- ve Teröristlerle kucaklaşan devlete, millete meydan okuyup, hukuku hiçe sayan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına evet diyor musunuz- soruları yöneltilerek, Evet veya Hayır yazılı pusulalardan birini sandığa atması istendi.
     BBP Eskişehir İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, anketin düzenlendiği parkta gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiyenin 28 yıldır terörle karşı karşıya olduğunu söyledi.
     Bölgede emelleri olanların hedefinde Türkiyenin olduğunu belirten Akdoğan, Türkiye güçlü olursa, birlik olursa bu güçlerin hiçbiri emellerine ulaşamaz. Bunun için herkesi teröre karşı birlik olmaya davet ediyoruz dedi.
     Akdoğan, anket sonuçlarının en güzel ve istenilen şekilde değerlendirileceğini bildirdi.
     Terörle mücadelede, özellikle hukuki zeminde eksiklikler bulunduğunu savunan Akdoğan, şöyle konuştu:
     Özellikle PKKnın Meclisteki temsilcilerinin son günlerde devlete ve millete açıktan meydan okuması, racon kesmesi, PKKlı militanlarla sarmaş dolaş görüntüleri bardağı taşırmış, milletimizin sabrını tüketmiştir. Milletimizin açık talebi, bunların dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargılanmalarıdır. Yine terörle mücadele konusunda güvenlik güçlerimize kurşun sıkan, onların canlarına kasteden, bir yaşındaki çocuklarımızı katleden teröristlerin idam edilmesi şarttır. Bu iki hususun, referandum yoluyla milletin görüşü alınarak yasalaşmasını talep ediyoruz.
     Daha sonra, Akdoğan, Evet yazılı oy pusulasını zarfa koyarak, sandığa attı.
     Anket bugün saat 18.00de sona erecek.
     Adana, Amasya, Ankara, Antalya, Balıkesir, Bursa, Bingöl, Elazığ, Erzurum, Denizli, Gaziantep, Giresun, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Konya, Mersin, Niğde, Sakarya, Samsun, Sivas, Ordu, Şanlıurfa, Osmaniye, Tekirdağ, Trabzon ve Yozgat illerinde de gerçekleştirilen anketin sonuçları hem kamuoyu hem de TBMM ile paylaşılacak.
    
     Muhabir: Ekip
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber BBPnin anketi başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER