BBPnin kamuoyu yoklaması

BBPnin kamuoyu yoklaması -Partinin 29 ilde yaptığı kamuoyu yoklaması kapsamında Sivasta da sandık kuruldu


SİVAS (A.A) - Büyük Birlik Partisinin (BBP) Söz milletindir sloganıyla 29 ilde yaptığı kamuoyu yoklaması kapsamında Sivasta da sandık kuruldu.
     Ankara ve diğer illerde olduğu gibi Sivasta da kurulan sandıkta vatandaşlara, PKKlı teröristlerin idam edilmesini ve Teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyip istemedikleri soruldu.
     Cumhuriyet Meydanında kurulan standa gelen partililer ve vatandaşlar, bu iki konudaki görüşlerine ilişkin pusulaları sandıklara bıraktı. BBP Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç ve Merkez İlçe Başkanı Ömer Ağdoğan da sandıkta oy kullandı.
     Kulmaç, oy kullandıktan sonra basın mensuplarına yaptığı açıklamada, partilerince başlatılan bu sivil referandumun amacının teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması ve teröristlere idam cezasının getirilmesi olduğunu belirtti.
     Parti olarak terörün bitirilmesine yönelik çözüm önerileri sunduklarını anımsatan Kulmaç, Ülkemizin her gün bir köşesinde bir şehit haberi gün geçmiyor ki geliyor. Analarımızın yüreği ağlıyor, milletin yüreği kanıyor dedi.
     Terörün kaynağının dış odaklı mihraklar olduğunu ifade eden Kulmaç, Türkiye Büyük Millet Meclisinde terörist ve PKKlı vekil görmek istemiyorsak, bu ülkede dokunulmazlıkların kalkmasını istiyorsak bugün düzenlemiş olduğumuz bu kampanyaya katkılarınızı bekliyoruz diye konuştu.
     Kamuoyu yoklamasının saat 18.00e kadar devam edeceği, daha sonra oyların sayılacağı, sonuçların ise kamuoyuyla paylaşılacağı belirtildi.
    
     Muhabir: Seyit Ahmet Eksik
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber BBPnin kamuoyu yoklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER