BBPnin kamuoyu yoklaması

BBPnin kamuoyu yoklaması -Kayseride, referanduma katılan 2 bin 549 kişiden 2 bin 548i PKKlı teröristlerin idam edilmesi ve Teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için evet


KAYSERİ (A.A) - BBP, Kayserinin de aralarında bulunduğu 29 ilde kurduğu sandıklarda vatandaşlara, PKKlı teröristlerin idam edilmesini ve Teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını isteyip istemediklerini sordu.
     Kayseride Cumhuriyet Meydanında kuralan sandıklarda vatandaşlar 11.00-17.00 saatleri arasında oy kullandı.
     Yapılan sayımda referanduma katılan 2 bin 549 kişiden 2 bin 548inin PKKlı teröristlerin idam edilmesi ve Teröristlerle kucaklaşan milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması için evet, 1 kişinin ise hayır oyu verdiği belirlendi.
     BBP İl Başkanı Yaşar Bekir Soğman, burada yaptığı açıklamada, bugün temsili bir halk oylaması yaptıklarını ve sandıktan PKKlı teröristlerin idam edilmesi yönünde bir talebin çıktığını söyledi.
     Gencecik fidanların şehit edildiğini, 1 yaşındaki çocukların bombayla, silahla katledildiğini ifade eden Soğman, şöyle devam etti:
     Teröristlerle buluşup kucaklaşan, milletin vergileriyle beslenen milletvekili müsveddelerinin dokunulmazlıklarının biran önce kaldırılıp yargılanmalarını sadece biz değil, tüm halkımız istiyor. Hükümet artık referandum kararı alıp bu maddeleri milletin önüne getirmelidir. Millete rağmen tutumlarında ısrar ederlerse, yalnız kalacaklar ve halk onlara gereken cevabı sandıkta verecektir. BBP olarak bizim milletimizin yanında olmaktan başka gayemiz yok. Artık milletimizin de bizim yanımızda olup sesinin gür çıkması gerekiyor. Gün tek yürek, tek bilek olma zamanıdır.
    
     Muhabir: Mesut İnce / Orhan Canbulatel
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber BBPnin kamuoyu yoklaması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER