BBP Genel Başkan Yardımcısı Bozok:

BBP Genel Başkan Yardımcısı Bozok: (28 Şubat soruşturması) Özellikle Çevik Birin de içinde olduğu tutuklamalar oldu ama bununla kalınmamalı, en kılcal damarlara kadar inilmeli


SAKARYA (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Bozok, 28 Şubat soruşturmasına ilişkin, Özellikle Çevik Birin de içinde olduğu tutuklamalar oldu ama bununla kalınmamalı, en kılcal damarlara kadar inilmeli dedi.
     Adapazarı ilçesinde düzenlenen Kahraman Baba Hıdırellez Şenliklerine katılan Bozok, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Şubat soruşturmasının kendilerini rahatlattığını ve yüreklerine su serptiğini söyledi.
     Bugün bu tür tutuklamaların olması bizi sevindiriyor diyen Bozok, şunları kaydetti:
     Özellikle Çevik Birin de içinde olduğu tutuklamalar oldu ama bununla kalınmamalı, en kılcal damarlara kadar inilmeli. Bunun sivil toplum boyutu var. Zamanın sivil toplum örgütleri, bürokrasisi, hepsi birer birer soruşturulmalı, savcılık bunları almalı diye düşünüyorum. Hatırlarsınız o dönem rahmetli şehit liderimiz Namlusunu milletine dönen tanka selam durmam diyerek yiğitçe, delikanlıca bir duruş yapmıştı, bu 28 Şubat kararlarıyla alakalı. Dolayısıyla Çevik Bir de İran yaptırmayacağız demişti. Rahmetli genel başkanımız Evet, İran yaptırmayacağız, İran olamayacak, Suriye de olmasına asla müsaade etmeyeceğiz demişti. Dediğim gibi, kılcal damarlara kadar inilmeli.
     Bozok, Ulusal Bayram Yönetmeliği ile ilgili soruyu, Konu birkaç ay önce gündeme geldi ve bir haftadır yine gündemde, büyütülmemesi gerekiyor. Statlarda mı kutlanacak yoksa okullar da mı kutlanacak- Zannedersem sadece okullarla sınırlı kalacak gibi görünüyor. O kadar da milli mesele yapmamak lazım diye düşünüyorum diye yanıtladı.
     (ÇAT-KMK-İU)
<< Önceki Haber BBP Genel Başkan Yardımcısı Bozok: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER