BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde:

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: -(Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılması) Serbest bırakılanlar adına sevinçliyiz ama devletimiz, milletimiz adına üzüntülüyüm, utanç duydum bugünkü manzaradan (Fotoğ


ESKİŞEHİR (A.A) - Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasına ilişkin Serbest bırakılanlar adına sevinçliyiz ama devletimiz, milletimiz adına üzüntülüyüm, utanç duydum bugünkü manzaradan değerlendirilmesinde bulundu.
     Destici, Almanyanın Backnang kentindeki yangında ölen Nazlı Özcan Soykan ve 7 çocuğunun Afyonkarahisarda cenaze törenine katıldıktan sonra Ankaraya dönerken Eskişehirin Sivrihisar ilçesini ziyaret etti.
     Buradaki esnafı ziyaret eden Destici, daha sonra ardından tarihi Ulu Camide başlatılan restorasyon çalışmasını inceledi.
     Destici, dedesinin söz konusu camide uzun yıllar imamlık yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:
     Bu sebeple bu caminin bizim için ayrı bir önemi var. Caminin etrafının düzenlenmesi, restorasyon çalışması yapılması gerekiyordu. İnşallah, burası aslına uygun olarak yapılır. Daha önce Sivrihisara geldiğimde henüz bu süreç başlamamıştı. Vakıflar Genel Müdürümüzden çalışmanın bir an önce başlatılmasını, restorasyonun hızlandırılmasını talep etmiştim. Sağ olsunlar, Vakıflar Genel Müdürlüğü bu konuda gayret gösterdiler ve bir an öce bu süreç başladı. İnşallah, hayırlı bir şekilde süreç tamamlanır.
     Öte yandan Sivrihisar Kız Meslek Lisesi binasının yeniden inşasıyla ilgili Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ile geçen hafta bir görüşme yaptığını anlatan Destici, Kendisi de bu konuda çok olumlu. İnşallah, kısa zamanda oranın kararı da çıkacak ve Kız Meslek Lisesi yeni bir binaya kavuşacak. Sivrihisardaki tarihi okulların korunması ve yaşatılması gerekiyor. Sivrihisarın kalkınması ve nüfus yapısını da koruyabilmesi açısından bunlar çok önemli dedi.
     Destici, bir gazetecinin Kaçırılan kamu görevlilerinin serbest bırakılmasını nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusunu, Serbest bırakılanlar adına sevinçliyiz. Ama devletimiz, milletimiz adına üzüntülüyüm, utanç duydum bugünkü manzaradan diye yanıtladı.
    
     Muhabir: Aydoğan Altın / Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER