Üniversite sporları

Üniversite sporları -Üniversiteler Bilek Güreşi Şampiyonası, 37 üniversiteden 241 sporcunun katılımıyla başladı


BİLECİK (A.A) - Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesinin (BÜ) ev sahipliği yaptığı Üniversiteler Bilek Güreşi Şampiyonası, 37 üniversiteden 241 sporcunun katılımıyla başladı.
     Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Özcan, açılıştan önce yaptığı konuşmada, Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun organizasyon için Bileciki ve üniversitelerini tercih etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Sporun, günümüzdeki fonksiyonunun aksine barış ve kardeşliğe vesile olması gerektiğinin altını çizen Özcan, şöyle konuştu:
     Barış ve kardeşliğin en önemli değerlerinin tarihte icra edildiği bir yerdeyiz. Sporcularımız, burada bulundukları süre içerisinde, bir taraftan birbirleriyle tanışıp kaynaşmayı yaşarken, bir taraftan da bileklerini ve bedenlerini çalıştıracak. Aynı zamanda ruhlarını dinlendirmek için bol bol imkanları olacak. Unutmayın, bükemediğiniz bileğe saygı göstermek de sporun ve erdemin bir gereğidir. Sakın, yendik diye sevinmeyin, yenildik diye de üzülmeyin. Bunların hepsi tanışmak, kaynaşmak ve birlikte geleceğe yol almak için birer vesiledir.
    
     -Finale yükseler sporcular-
    
     Bayanlar sol kol müsabakalarında, 50 kiloda İnönü Üniversitesinden Gamze Benli ve Çukurova Üniversitesinden Billur Tamer, 55 kiloda Osmangazi Üniversitesinden Sevim Günaçtı ve İnönü Üniversitesinden Şeyda Doğan, 60 kiloda Kocaeli Üniversitesinden Esra Kiraz ve Çankırı Karatekin Üniversitesinden Demet Aksoy, 65 kiloda Kocaeli Üniversitesinden Gönül Sak ve Gaziantep Üniversitesinden Tuba Gül Delihacıoğlu, 70 kiloda Kocaeli Üniversitesinden Ceydanur Taşkın ve Selçuk Üniversitesinden Emine Avcı ile artı 70 kiloda Harran Üniversitesinden Belçim Bayram ve Çankırı Karatekin Üniversitesinden Emine Sözer finale yükseldi.
     Erkekler müsabakalarında ise 55 kiloda Gümüşhane Üniversitesinden Mesut Yılmaz ve İstanbul Bilgi Üniversitesinden Onur Gönbül, 60 kiloda Osmangazi Üniversitesinden İsmail Kızılay ve Atatürk Üniversitesinden İsmail Türker, 65 kiloda Gaziantep Üniversitesinden Burak Özalkan ve Anadolu Üniversitesinden Murat Batuhan Ulaş, 70 kiloda Anadolu Üniversitesinden Azmi Semercioğlu ve Trakya Üniversitesinden Gökhan Karagöz, 75 kiloda Karadeniz Teknik Üniversitesinden Furkan Çimen ve Anadolu Üniversitesinden Tolga Şener, 80 kiloda Pamukkale Üniversitesinden Yiğit Gönen ve Osmangazi Üniversitesinden Uğur Türkölmez, 90 kiloda İnönü Üniversitesinden Barış Yetimoğlu ve Kocaeli Üniversitesinden Aslan Allaberganov ile artı 90 kiloda Anadolu Üniversitesinden Kamil Yüce ve Çukurova Üniversitesinden Muzaffer Burak Yıldırım finale çıktı.
     Şampiyonada yarın bayanlar ve erkeklerde sağ kol müsabakaları yapılacak.
    
     Muhabir: Mesut Tankulu - Muhsin Arslan / Ülkü Parlakyıldız Karakuş
     Yayıncı: Murat Taydaş
<< Önceki Haber Üniversite sporları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER