BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde:

BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: -Hiçbir zaman PKK ile Kürt kardeşlerimizi terazinin aynı kefesine koymadık -(Halkların Demokratik Kongresinin Karadeniz ziyareti) 30 yıldır provokasyon yapmaya, milleti birbirine


ESKİŞEHİR (A.A) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Hiçbir zaman PKK ile Kürt kardeşlerimizi terazinin aynı kefesine koymadık dedi.
     Destici, Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemiri ziyaret etti. Destici, ziyaretinde yaptığı konuşmada, ESOnun Türkiyenin en önemli odalarından birisi olduğunu kaydetti.
     Eskişehirin Türkiye ekonomisine verdiği katkının günden güne artacağını ifade eden Destici, şöyle konuştu:
     Sanayicimize tam bir destek olmamasına rağmen bu günlere geldi. Eskişehir, 30 yıl önce Türkiyenin 6ncı büyük sanayi kentiydi. Ancak şimdilerde 16-17nci sırada. Bu da diğer illere teşviklerin artmasıyla oldu. Bu açığın kapatılmasını istiyorum. Kamu desteği bütün sanayicilerin arkasında olmalıdır. Eskişehirdeki sanayicilere de devlet ve kamu desteğinin bütün illere yapıldığı oradan verilmesi gerektiğini düşünüyorum. Sanayiciliğin öncülülerinden birisi Eskişehirdir. Eskişehir ve ülke ekonomisi için el birliğiyle çalışmalıyız.
     Özaydemir de ESOnun herhangi bir partiye yakınlığının ve uzaklığının olmadığını belirterek, odanın her kesimden sanayiciyi barındırdığını bildirdi.
    
     -Bu sürece inanmıyoruz-
    
     Destici, ziyaretin ardından bir gazetecinin İmralı görüşmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz- sorusu üzerine, şunları söyledi:
     BBP olarak terörün bitmesini en çok isteyen siyasi partiyiz. Biz bu süreci bir barış süreci, İmrali süreci, İmralı müzakereleri olarak görmüyoruz. Bu sürece terörist başıyla, bebek katiliyle 30 yıldır bu milletin kanını emen, geleceği yok eden teröristlerle pazarlık, müzakere süreci olarak görüyoruz. PKKya büyük darbelerin vurulduğu, KCKnin kökünün kurutulma aşamasında olunduğu bir zamanda, bunların yapılması manidardır. Bu sürecin, Türkiyeyi terör belasından kurtaracağını düşünmüyorum. Bunu bir barış süreci olarak görmüyorum. Bu süreci, Türkiyenin ve büyük Türk milletinin bu kayıplar yaşayacağı, PKKnın ve siyasi uzantılarının büyük güç kazanacağı bir süreç olarak görüyorum. Bu süreci, devletin ismini değiştirme süreci, dilimizin yanına ikinci bir dil ekleme, bayrağımızın yanına ikinci bir bayrağın çekilme süreci olarak görüyorum. Bu sürece inanmıyoruz.
     Bir gazetecinin Halkların Demokratik Kongresi heyetinin Karadeniz ziyareti üzerine nelere söyleyeceksiniz- sorusu üzerine Destici, 30 yıldır provokasyon yapmaya, milleti birbirine düşürmeye, Kürt-Türk kavgası çıkartmaya çalışıyorlar. Bunu başaramayınca fiili olarak provokasyon yapmaya başladılar. Sözde barış, demokrasi gezisi... Gidenlere bakıyorsun, hal ve tavırlarına, kılıklarına, kıyafetlerine, konuşma üsluplarına, Valilik dışında ziyaret ettikleri yerlere bakıyorsun, eski, 1980 öncesi yol arkadaşları... Tamamen milleti provoke ettiler. Bu milletin sağduyusu, hoşgörüsü büyüktür. Hiçbir zaman PKK ile Kürt kardeşlerimizi terazinin aynı kefesine koymadık. PKK bizim düşmanımız, Kürtler kardeşimiz diye konuştu.
    
     -Eskişehir Valiliği ziyareti-
    
     Destici ve beraberindekiler, Eskişehir Valisi Kadir Koçdemiri makamında ziyaret etti.
     Koçdemir, kabulünde, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Destici de Koçdemirin Eskişehirde göreve başladığından itibaren tecrübesi, bilgi birikimi ve yakın diyalogları, etkinliğiyle kente çok üst düzeyde hizmet ettiğini anlattı.
     Eskişehirin 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliğinin çok önemli bir görev olduğunu vurgulayan Destici, Sayın Valimiz, Balkanlara, Türki Cumhuriyetlere ziyaretlerde bulunuyor. Bu çok olumlu bir çalışma dedi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber BBP Genel Başkanı Destici, Eskişehirde: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER