BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel:

BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel: -Türk çiftçisinin ihtiyacı borç erteleme ihtiyacı değildir. Onun ucuz maliyetli mazota, gübreye, ilaca, işçiliğe, bilimsel ve teknik danışmalığa ihtiyacı vardır


KAYSERİ (A.A) - Büyük Birlik Partisi MKYK Üyesi Hüseyin Döngel, Türk çiftçisinin ihtiyacı borç erteleme ihtiyacı değildir. Onun ucuz maliyetli mazota, gübreye, ilaca, işçiliğe, bilimsel ve teknik danışmalığa ihtiyacı vardır dedi.
     Döngel, yaptığı açıklanmada, ürettiğinin karşılığını alamayan tarım sektörünün borç batağına saplandığını söyledi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Ekeri eleştiren Döngel, şöyle devam etti:
     Sayın bakan pembe tablolar çiziyor. Oysa kazın ayağı hiç de öyle değil. AK Parti döneminde 3.5 milyon hektarlık tarım arazisi ekilip biçilmez oldu. Mazot fiyatları, gübre ve ilaç fiyatları, tohum ve fide maliyetleri katlanarak artmış, çiftçi ürettikleriyle bu giderlerini bile karşılayamaz hale gelmiştir. Ürettiklerinin karşılığını alamayınca da çiftçi ya elindeki avucundakini satmış ya da bankaların ve Tarım Kredi Kooperatiflerinin kredilerine mahkum olmuştur.
     Bugün sayın bakan 105 bin çiftçinin borcunu erteledik diye övünüyor. Bunun neresi tarım sektörünü güçlendiren ve çiftçiyi koruyup kollayan bir stratejidir. AKP-nin tarım stratejisi ve politikası borçlandırma ve borç erteleme stratejisidir. Bu stratejisi karşısında her geçen yıl Türk çiftçisi, üreticisi yok olma tehlikesiyle karşı karşıya kalmaktadır. Türk çiftçisinin ihtiyacı borç erteleme ihtiyacı değildir. Onun ucuz maliyetli mazota, gübreye, ilaca, işçiliğe, bilimsel ve teknik danışmalığa ihtiyacı vardır. Aracıların değil bizzat kendilerinin kazanabileceği iç ve dış pazarlar istemektedir.
    
     Muhabir: Orhan Canbulatel
     Yayıncı: İsmail İçer
<< Önceki Haber BBP MKYK Üyesi Hüseyin Döngel: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER