BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata:

BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata: Türkiye sınırları içinde yaşayan Kürtler olarak demokratik özerklik statüsü talep ediyoruz


BATMAN (A.A) - BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Türkiye sınırları içinde yaşayan Kürtler olarak demokratik özerklik statüsü talep ediyoruz dedi.
     Milletvekili Ata, BDP Batman İl Başkanlığında düzenlediği basın toplantısında 28 Ağustos Salı günü saat 17.00de kent merkezinde bir yürüyüş düzenleyeceklerini belirterek, yürüyüşe herkesi davet ettiklerini söyledi.
     2011 yılında demokratik özerklik talebinde bulunduklarını ifade eden Ata, şöyle konuştu:
     Türkiye sınırları içinde yaşayan Kürtler olarak Demokratik Özerklik statüsü talep ediyoruz. Bu talebimiz daha önce Türkiye toplumuna farklı yansıtıldı. Bir kez daha statü talebimizin bizim için vazgeçilmez olduğunu ve bu talebimizin tüm Türkiye içindeki etnik kimlikler için olduğunu bir kez daha bildirmek istiyorum. Denenip de sonuç alınmış tek yöntem diyalog ve müzakeredir. Aksi bir çözüm üretmeyecektir. Yaşananları terör ve terörizm sınırları içerisinde değerlendirmek yerine bir özgürlük algısıyla değerlendirmek gerekir. Türkiyede yaşananlar terör ve terörizm sınırlarını aşmıştır. Siviller öldükten sonra dökülen gözyaşlarının bir anlamı yoktur. Türkiyeyi yönetenlerin diledikleri baş sağlıkları ve katıldıkları cenaze törenleriyle çıkaracakları bir günah yoktur. BDP olarak bizler barış için bedel ödeyen bir konumdayız. Gelinen noktada bu ülkeyi bekleyen, önce diyalog ve müzakere daha sonra silahların sustuğu ve daha sonra çözümün yol haritasının çıkarılacağı bir süreçtir.
    
     Muhabir: Ubeydullah Baş / Özgür Ayaydın
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu
<< Önceki Haber BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER