BDP milletvekilinden suç duyurusu

BDP milletvekilinden suç duyurusu -Van Milletvekili Üçer, sivil polislerin saldırısına uğradığı iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu


DİYARBAKIR (A.A) - BDP Van Milletvekili Özdal Üçer, sivil polislerin saldırısına uğradığı iddiasıyla Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.
     Üçer ile avukatı Cabbar Leygara Belediye Konuk Evinde ortak basın açıklaması yaptı. Leygara, Üçerin arkadaşları ile konuk evinde açlık grevinde iken binanın dışında olay çıkmaması için çaba sarf ettiği sırada, polislerin saldırısına uğradığını öne sürdü.
     Saldırıya ilişkin suç duyurusunda bulunduklarını bildiren Leygara, Üçerin kimliğini belirtmesine rağmen, polisin saldırısı ve hakaretinin devam ettiğini, bunun görüntülerde mevcut olduğunu iddia etti.
     Leygara, Sayın Vekilimiz kapının önüne olayları yatıştırmak için çıkmıştır. Kimliğini beyan etmesine rağmen polis bir saldırı gerçekleştirmiştir. Vekile tekme atmışlardır. Bu saldırı Sayın Özdal Üçerin şahsına yapılan bir saldırı değil, demokrasiye ve halkın iradesine yapılmıştır. Umuyor ve diliyoruz ki yargı da gerekli özeni gösterir. Polis kendi görev ve yetki alanın sınırlarını bilmek zorundadır dedi.
     Üçer de saldırının ilk olmadığını savunarak, şunları söyledi:
     Son 5 yıllık zaman içinde bizzat güvenlik güçleri tarafından onlarca kez yaralandım. Diğer milletvekili arkadaşlarımın da nedenli hayati düzeyde yaralandığına bütün toplum tanık oldu. Ben milletvekili olduğumu söylediğim halde aynı üslupla saldırıya devam ettiler. Ben de kendimi savunmak durumunda kaldım. Bu konuda suç duyurusunda bulundum. Bırakın milletvekili olmayı sadece vatandaş olsam bile hiçbir devlet gücünün bana saldırmaya hakkı yoktur.
     Üçer, olayla ilgili haber yapan basının tutumunu da eleştirdi.
    
     Muhabir: Meral Özdemir - Ümit Özdal / Behçet Güngör
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber BDP milletvekilinden suç duyurusu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER