Bebek ve miyomun 9 aylık yol

Bebek ve miyomun 9 aylık yol arkadaşlığı -Boluda hamile kadının karnında tespit edilen 550 gram ağırlığındaki miyom, 9 ay sonra doğumla birlikte alındı (Fotoğraflı - Görüntülü)


BOLU (A.A) - Boluda hamile bir kadının karnında tespit edilen 550 gram ağırlığındaki miyom, 9 ay sonra doğumla birlikte alındı.
     Boluda özel hastanede doğum yapan Arzu Abayın (39) ikinci hamileliği sırasında ilk doktor kontrolünde karnında bebeğiyle birlikte miyom tespit edildi.
     Miyomun alınması halinde çocuğa ve anneye zarar verileceği endişesiyle 9 ay bekleyen Abayın karnındaki miyom, 9uncu ayın sonunda doğumla birlikte birlikte alındı.
     Abay, gazetecilere yaptığı açıklamada, hamileliğinin ilk günlerinde doktor kontrolü sırasında çocuğuyla birlikte karnında miyom olduğunu öğrendiğini belirterek, bu nedeniyle sıkça doktor kontrolünden geçtiğini kaydetti. 9 ay boyunca bebekle birlikte miyomun da büyüdüğünü ifade eden Abay, miyomun normalin dışında büyümesi sonucu hareketlerinin kısıtlandığını dile getirdi.
     Bebeğim bu sabah dünyaya geldiğini ve adını Ufuk koyduklarını anlatan Abay, Hamilelik esnasında ağrılarım oldu çünkü miyom çok büyüktü. Zaten bebekte karnımda miyomdan dolayı sıkıştı. Bebeğime bir sıkıntı olmadı ama benimle ilgili sıkıntı oldu. Karın ağrım fazlaydı, yürüyemiyordum ve çok fazla yatamıyordum ama çok şükür atlattık diye konuştu.
    
     -25 gebede bir görünen vaka
    
     Operatör Dr. Cengizhan Kolata ise Abayın hamile kaldığı andan itibaren miyomunun olduğunu ve gebeliği sırasında miyomun anne ve bebeği rahatsız edecek kadar büyüdüğünü söyledi.
     Abayın daha önceki doğumunu sezaryen doğum şeklinde yaptığı için sezaryen doğum yapmak zorunda kaldıklarını vurgulayan Kolata, Miyom rahim etrafında döndüğü için bu ameliyatlarda kanama riski yüksektir ve miyomlar alınmaz ama biz onu da almak zorunda kaldık. Ameliyatımız başarılı geçti ve bizi zora sokacak kadar kanama olmadı ifadesini kullandı.
     Miyomların yaklaşık 25 gebede bir göründüğünü anlatarak, şunları kaydetti:
     İrili ufaklı oluyor. 1 santim 2 santimetre olabiliyor ama bizim hastamızdaki miyom, yaklaşık 15 santim ve yaklaşık 550 gram ağırlığındaydı. Bebeğe zararı olmazdı ama doğum şekline etki edebilirdi. Anneye erken doğum riski, kanama, rahim bozukluğu gibi sorunlar yaratabilirdi ama hiçbiri olmadı. Daha büyük miyomların ameliyatlarını yaptık ama hastalarımız hamile değildi. Bebekle birlike bu kadar büyümesi bebeğin 6da 1i kadar büyümesi pek görülebilecek bir şey değildir. Bebeğimiz 3 kilo 350 gram doğdu miyom ise 550 gram ağırlığına ulaşmıştı.
     Doğumun ardından anne ve bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
    
     Muhabir: Abdülhamid Hoşbaş / Emin Gürbüz
     Yayıncı: Atakan Çelik / Murat Paksoy
<< Önceki Haber Bebek ve miyomun 9 aylık yol Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER